Dragoş Pîslaru: Legea salarizării distorsionează masiv piaţa muncii

Nu se pot aloca mai mult de 19 miliarde de lei pentru măriri salariale până în 2022 fără să amaneteze viitorul ţării. Cu toate acestea, PSD vine cu o lege a salarizării unitare ce va avea impact de minim 50 de miliarde. Ce alte probleme mai ridică proiectul, explică Dragoş Pîslaru.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

De la promisiunea legii la cheie pregătită în laboratoarele partidului, folosind alchimie şi pietre filozofale, vedem de fapt o propunere de lege şchioapă, menită doar ca să salveze aparenţele în faţa unui electorat captiv şi îndoctrinat cu grijă, scrie fostul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, analizând legea salarizării lansată recent de Guvernul Grindeanu.

În opinia fostului ministru, acest nou proiect legislativ arată că, "în loc să progresăm ca ţară prin eficientizarea administraţiei şi remunerarea adecvată, pe bază de performanţă, a sectorului public, discutăm de fapt de o altă pomană grandioasă care să mai împingă presiunea sindicală câţiva ani."

Căci, crede Pîslaru, legea salarizării propusă public la începutul săptămânii nu doar că promite bani pe care statul nu îi are şi nici nu îi va avea în buget, nu doar că nu simplifică sau unifică în vreun fel cadrul de reglementare, nu doar că nu rezolvă inechităţile de remunerare în sectorul public, nu doar că distorsionează masiv piaţa muncii dând cu tifla sectorului privat, dar mai presus de tot, profanează programul sacrosant de guvernare.

"Nu o să dureze prea mult până când toată lumea se va dumiri despre ce este vorba cu adevărat", spune Pîslaru în ampla analiză ce poate fi citită pe Contributors.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne