Grindeanu: Scandalul naţionalizării fondurilor de pensii private a pornit de la Predoiu

Scandalul privind intenţia Guvernului de a naţionaliza fondurile de pensii private, care nu are nicio bază în realitate, a pornit de la liberalul Cătălin Predoiu, acuză premierul Sorin Grindeanu.
Andrei Pricopie
13.04.2017

alte articole

Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
13.04.2017

Informaţia referitoare la o eventuală naţionalizare a pensiilor private este "o prostie, un zvon totalmente fals" aruncat în spaţiul public de prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu, aflat în campanie pentru şefia PNL, a declarat joi, în faţa presei, premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat cum comentează dorinţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea de a demara o comisie parlamentară de anchetă pe această temă, şeful Executivului a replicat că "e foarte bine că face acest lucru".

"Eu de dimineaţă am avut o discuţie, aşa cum ştiţi, discuţia săptămânală pe care o am şi cu ministrul Finanţelor şi cu preşedintele ANAF. Eu vreau să vă spun, dincolo de partea serioasă pe care trebuie să o facă statul, fie că vorbim de comisie de anchetă, fie că vorbim de Ministerul Finanţelor şi de ASF, pentru că nu trebuie să uităm de rolul ASF-ului în acest domeniu, privesc şi din alt punct de vedere acest lucru.

Vă rog să vă gândiţi la originea acestui scandal, un scandal care nu-şi are bazele în realitate, un scandal pornit din dorinţa unui competitor politic, competitor intern, politic, domnul Predoiu (Cătălin Predoiu - n.r.) a adus acest subiect în atenţie...nu-şi are rostul. Mă uit cu, nu ştiu, dezamăgire la acest mod de a face politică. De altfel, acest mod de a face politică a fost sancţionat de către români la sfârşitul anului trecut", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul a reiterat faptul că nu există niciun fel de intenţie la nivelul Guvernului privind o eventuală naţionalizare a Pilonului II de pensii.

"Cei care aduc aceste discuţii în spaţiul public şi care sădesc neîncredere, prin pârghiile pe care le are statul - fie că vorbim de comisie de anchetă, de ASF, de Ministerul de Finanţe - vor trebui să plătească. Nu mai putem să ne jucăm cu zvonuri care pot să producă tulburări în piaţă. Sunt lucruri pe care chiar oamenii politici trebuie să le înţeleagă, chiar dacă sunt angrenaţi într-o bătălie internă aşa cum e la PNL acum şi nu ar fi bine să folosească asemenea teme pentru a-şi justifica existenţa politică", a precizat Grindeanu.

Întrebat în privinţa măsurilor pe care le-ar putea lua Guvernul în acest caz, primul ministru a explicat că este rolul comisiei parlamentare şi a ASF-ului să ia atitudine.

"ASF-ul nu ţine şi nu e în coordonarea Guvernului, aşa cum ştiţi. Rolul nostru şi ceea ce ţine de Ministerul Finanţelor, ca şi măsuri, vom lua, şi acesta a fost şi unul din punctele de discuţie cu ministrul Finanţelor. Celelalte lucruri, cele de anchetă, cele care ţin de ceea ce spuneaţi dumneavoastră, cred că acea comisie parlamentară cred că poate să descopere ceea ce a fost neclar", a afirmat Grindeanu.

La insistenţele presei, întrebat dacă ar fi fost nevoie de o reacţie mai promptă a Ministerului Finanţelor pe acest subiect, premierul a întrebat: "Reacţie la ce ? La un zvon şi la o prostie aruncată de un om."

Potrivit premierului, Ministrul de Finanţe a ieşit public de câteva ori pentru a explica faptul că informaţia privind naţionalizarea pensiilor este "o prostie, un zvon totalmente fals".

"Ceea ce înţelege să facă această companie şi modul în care au comunicat, o să vedem ce măsuri legale ce putem lua noi ca şi Guvern şi, sigur, ceilalţi pe care i-aţi enunţat dumneavoastră. Ceea ce mă interesează, în schimb, pe mine, e să transmit, în primul rând este hotărârea noastră şi a dezminţi această prostie aruncată în spaţiul public de către un om politic", a mai declarat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor