Scandalul „Cenzura la TVR” continuă. Un consilier al lui Stelian Tănase şi-a dat demisia în semn de protest

Protest spontan la TVR
Protest spontan la TVR (Epoch Times România)

La scurt timp după ce jurnalista Brânduşa Armanca a denunţat refuzul TVR 3 de a difuza un interviu cu preşedintele Traian Băsescu, consilierul preşedintelui TVR Stelian Tănase, George Orbean, şi-a dat joi demisia din Televiziunea Publică, relatează paginademedia.ro

Potrivit publicaţiei citate, demisia lui George Orbean reprezintă o formă de protest faţă de cenzura de la TVR. Interviul cu şeful statului realizat de Brînduşa Armanca urma sa fie difuzat marţi, 13 mai, de la orele 22 pe TVR 3 şi TVR Timişoara, însă a fost scos de pe TVR 3, fără niciun preambul, ca urmare a deciziei coordonatorul postului, Răzvan Bucuroiu.

"Dragi prieteni, asistaţi la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicaţii. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act", a scris jurnalista marţi, pe pagina sa de Facebook.

Membrul CNA Narcisa Iorga a comentat decizia lui Orbean de a protesta faţă de situaţia de la TVR: „Consilierul lui Stelian Tănase şi-a dat demisia în semn de protest faţă de Cenzura de la TVR 3. Înseamnă ca n-a reuşit să-şi convingă şeful să revină asupra deciziei de a nu difuza interviul realizat de Brînduşa Armanca. Îmi pare rău că demisionează, dar probabil că nu mai putea să lupte. Felicitări, oricum, pentru onoare! Hai, că se poate!”

La rândul său, Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3, a explicat că interviul cu şeful statului nu era de fapt programat să fie difuzat la TVR 3, adăugând totodată că nu şi-ar fi permis să-l cenzureze pe preşedinte.

„Nu mi-aş permite să îl cenzurez pe preşedinte, asta ar fi culmea. Peste mine sunt directorul de programe al SRTV, un producător general şi directorul general interimar al TVR. Grila de programe nu pot să o schimb numai eu, pentru că aşa vreau. Aşadar, dacă este cazul unei schimbări, este efectul unei decizii colective", a mai declarat Răzvan Bucuroiu.

Jurnalista Brînduşa Armanca a reacţionat miercuri la declaraţiile lui Bucuroiu pe care l-a acuzat că minte şi a anunţat că se va adresa Comisiei de Etică din TVR.

„TVR 3 s-a aliniat politicii de stat: directorul ei, Bucuroiu, minte la fel de senin ca mentorul său. Face pe niznaiu, că interviul nici vorbă să fi fost vreodată programat pe TVR 3 şi motivează că n-a vorbit niciodată cu mine. Păi, n-a vorbit, fiindcă aici nu e vorba despre relaţii între indivizi ci între canale. Realizatorii nu se află în relaţie directă cu canalele, difuzarea se decide între coordonatori, redactorii şefi, directori. Nu poţi să sari ca din baie şi să te programezi singur pe vreun canal, nici să trimiţi materialul la un canal care nu îl cere. Aşa a fost şi acum. Bucuroiu crede că toţi teveriştii sunt dispuşi să mintă, dar nu e aşa. Am adunat toate dovezile concrete şi mă adresez Comisiei de Etică din TVR. Până atunci, nu pot zice decât „Bucuroiu, roiu!”, a subliniat jurnalista.

Narcisa Iorga şi-a exprimat regretul că „CNA n-a suflat o vorba despre cenzura de la postul public de televiziune”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne