Udrea: Premierul Ponta, un fel de „Ceauşescu 2”, îşi terorizează adversarii cu Corpul de Control

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că asemeni dictatorului Nicolae Ceauşescu, premierul Victor Ponta nu suportă ca cineva să nu fie de acord cu ceea ce face el sau guvernul pe care îl conduce, şi îşi foloseşte Corpul de Control pentru a-şi intimida şi teroriza opozanţii politici, precum şi pentru a arunca fumigene pe piaţă cu scopul de a deturna dezbaterile publice care îl vizează.

„Domnul Victor Ponta este Ceauşescu 2. Domnul Victor Ponta nu suportă criticile, nu suportă pe cei care nu sunt de acord cu ceea ce face dânsul şi cu ceea ce face guvernul pe care îl conduce. De aceea îşi foloseşte Corpul de Control, o instituţie pe care o are la îndemână în acest moment, pentru a-şi intimida adversari politici, pentru a-i teroriza pe cei care îşi permit să nu fie de acord cu măsurile pe care le ia la Palatul Victoria, şi, de asemenea, pentru a arunca fumigene pe piaţă, în opinia de a deturna dezbaterile publice atunci când este încolţit”, a subliniat Elena Udrea.

Deputatul PMP susţine că de trei săptămâni vedem în fiecare duminică cum Corpul de Control al primului ministru lansează câte un nou raport, câte un nou raport „mincinos, care are ca obiectiv să atace adversari politici”, sau, aşa cum a fost, chiar să deturneze dezbaterea publică de la banii pe care i-a folosit Ponta pentru a-şi plăti deplasarea la Copenhaga, sâmbătă seara, către false dezbateri privind fonduri alocate de la Guvern către administraţii publice locale.

„Ieri, în loc să vorbim cum a ajuns domnul Ponta la Copenhaga, cu ce a ajuns, dacă este adevărat că a plătit 40.000 de euro transportul, dacă este adevărat că a călătorit cu avionul privat al domnului Voiculescu, de unde au fost aceşti bani, şi dacă a cheltuit bani publici sau nu, domnul Victor Ponta, prin acest instrument - Corpul de Control - a lansat o nouă fumigenă. Corpul de control al primului ministru a anchetat cetăţeni care au semnat petiţia împotriva majorării accizei la benzină şi motorină. Peste 95% din populaţia României ştie de această măsură a Guvernului Ponta care a dus la creşteri de preţuri la toate bunurile de consum în lanţ cu 10%. Domnul Ponta şi-a permis, prin acest Corp de Control pe care îl conduce indirect, să îi cerceteze pe toţi cei care au semnat petiţia pe care PMP a iniţiat-o în stradă, în rândul cetăţenilor, împotriva acestei măsuri, motiv pentru care PMP a depus săptămâna trecută plângere penală împotriva lui Victor Ponta şi împotriva şefului corpului de control, domnului Lazăr”, a precizat Udrea.

În opinia acesteia, un astfel de comportament este posibil numai într-o societate „aşa cum şi-ar dori să fie cu siguranţă Victor Ponta”, cea pe care o avem noi, şi anume o societate în care liderul, în speţă Victor Ponta, „să aibă puterile pe care Ceauşescu le avea înainte de 89”.

„Nimeni nu trebuie să mişte în ţara asta decât aşa cum doreşte domnul Victor Ponta. De asemenea, Corpul de Control al primului ministru încearcă să-şi intimideze adversarii politici şi prin acuzaţiile pe care le lasă să se nască în spaţiul public, fără să dea precizări referitor la controalele pe care le face, arăt că acest Corp de Control este folosit împotriva PMP şi a mea personal, pentru că de Mişcarea Populară şi de mine personal îi este frică lui Victor Ponta”, a adăugat aceasta.

Guvernul a sesizat organele de urmărire penală pentru nereguli identificate la obţinerea de fonduri şi acordarea de către unele autorităţi locale, în intervalul 2006-2012, a unor contracte derulate prin intermediul Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural.

Săptămâna trecută, Corpul de Control al premierului a anunţat identificarea unor nereguli comise de foşti primari PDL la contracte finanţate din Fondul de Mediu. Premierul Victor Ponta a acuzat-o atunci pe Udrea că semna alocarea de bani, în perioada interimatului la Ministerul Mediului. În replică, aceasta a explicat că niciuna dintre neregulile constatate nu a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2009, când ea a condus interimar Ministerul Mediului.

Vorbind despre raportul de duminică al Corpului de Control al premierului, Udrea a explicat că acesta se referă la un program pe care l-au gestionat guvernele României şi îl gestionează şi astăzi Guvernul României, care nu are nicio legătură cu Ministerul Turismului pe care l-a condus în perioada 2009-2012.

„Regret că presa s-a lăsat manipulată de către Corpul de Control care nu a făcut precizări referitoare la cine a fost instituţia care a fost verificată în această perioadă. Evident că acest control nu face decât să încerce să lanseze o temă de dezbatere critică la adresa opoziţiei pentru că domnul Ponta nu poate să ne vorbească despre lucrurile pe care le face Guvernul dânsului astăzi, nu poate să ne spună cu ce se ocupă pe la Palatul Victoria de 2 ani de zile. În afară de show-uri mediatice şi scandaluri politice, domnul Victor Ponta nu a făcut nimic cu ţara aceasta, nu a construit nimic, nu a făcut decât să crească taxele”, a subliniat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne