Neamţu, despre „ciocnirile de tip mafiot din cercurile puterii”

Culiţă Tărâţă (în fotografie, vorbind la telefon) alături de Ionel Arsene, în stânga imaginii.
Culiţă Tărâţă (în fotografie, vorbind la telefon) alături de Ionel Arsene, în stânga imaginii. (facebook.com)

Preşedintele Noua Republică Mihai Neamţu a vorbit joi despre „ciocnirile de tip mafiot din cercurile puterii”, amintind că pe lângă cea mai recentă „răfuială”, cea dintre Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă şi colegul său de la PSD, deputatul Sebastian Ghiţă, notabilă este şi disputa dintre baronul Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi lider UNPR, şi şeful organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Ionel Arsene.

Robert Negoiţă, primar al sectorului 3 şi vicepreşedinte PSD, a înaintat o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său Sebastian Ghiţă, despre care susţine că l-a ameninţat cu moartea la telefon.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat Robert Negoiţă.

Mihail Neamţu a precizat că pe lângă această dispută recentă dintre Sebastian Ghiţă şi Robert Negoiţă, un alt caz de interes este răfuiala între Culiţă Tărâţă şi Ionel Arsene.

„Îmi povesteşte un prieten că răfuiala Ghiţă-Negoiţă nu este singura ciocnire de tip mafiot din cercurile puterii. La Neamţ, baronul Culiţă Tărâţă (în fotografie, vorbind la telefon), preşedintele Consiliului Judeţean şi lider UNPR, este la cuţite cu şeful organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Ionel Arsene, în stânga imaginii. În judeţ este de notorietate faptul că Arsene a fost filmat - profesionist! - la ordinul lui Culiţă Tărâţă, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o elevă. Arsene, care a ajuns bătaia de joc a Târgului Neamţ după ce a fost imortalizat în şosete albe şi făcut de râs pe internet, a jurat că se va răzbuna”, a declarat Neamţu.

„Îţi vine să râzi, dar distracţia noi o plătim. Nu le ajunge că au toată ţara pe mână şi fură fără ruşine, au ajuns să se măcelărească între ei, pentru ciolan. Aşa arată clanul sicilian care ne conduce”, a concluzionat acesta.

Şi europarlamentarul Monica Macovei, care împărtăşeşte opinia lui Neamţu, a subliniat că între membrii PSD se aşteaptă la orice, având în vedere că unii chiar au legături cu lumea interlopă.

„Mă aştept la orice între membrii PSD pentru că vedem că unii fac parte din lumea interlopă. Îmi aduc aminte că Robert Negoiţă era, cel puţin, acuzat de presă de un fel de vânătoare de prostituate. Despre Ghiţă, ce să mai spun... Deci nu mă mir, pentru că sunt oameni de o anumită categorie. Şi vă aduc aminte ce spunea ministrul Dobre pe vremea USL-ului, în 2012, lui Rus. Dacă vă aduceţi aminte Rus spunea „nu vreau să-mi petrec bătrâneţile la închisoare” şi Dobre îi spunea „hai să fugim din acest grup infracţional organizat”, care era USL-ul. Deci ei înşişi s-au definit ca grup infracţional organizat. Doi din acest grup se ceartă între ei. Şi vă aduc aminte de fostul prefect de Galaţi care a tocmit, a plătit un asasin să omoare pe unul din denunţătorii şi martorii din dosarul lui de corupţie de la DNA. Ăsta-i PSD-ul, un grup infracţional organizat, care acum a ajuns să ordone şi asasinate. Deci nu mă mir”, a precizat Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL a făcut referire la cazul fostului prefect PSD de Galaţi Emanoil-Cătălin Bocăneanu care a ajuns din nou după gratii, arestat sub acuzaţia de instigare la omor, după ce a încercat să angajeze un asasin care să-l "scape" de un martor "incomod". Persoana pe care fostul prefect PSD o dorea ucisă era o femeie, Ileana Schipor, şefa Serviciului pentru Evidenţa Persoanelor Galaţi, principalul martor al procurorilor DNA într-un dosar în care Bocăneanu este acuzat de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne