Cenzură la TVR, un interviu cu Băsescu scos de pe post
alte articole
Jurnalista Brînduşa Armanca afirmă, pe contul de Facebook, că Televiziunea Publică a refuzat să difuzeze un interviu pe care i l-a luat lui Traian Băsescu. Hotărârea de a nu difuza interviul i-a fost comunicată jurnalistei abrupt şi fără nicio explicaţie.
"Dragi prieteni, asistaţi la un act de cenzură: cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicaţii. L-am contactat pe Stelian Tănase. A promis că se va interesa. Nimic nu motivează acest act", a scris jurnalista, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la un interviu cu preşedintele Băsescu ce urma sa fie difuzat marţi, 13 mai, de la orele 22 pe TVR 3 şi TVR Timişoara, însă a fost scos de pe post, fără niciun preambul.
În contextul în care în plină campanie electorală a început "războiul" între puterile politice pe zona media, Brînduşa Armanca a subliniat că "dacă ţin la ceva, este libertatea. Am plătit preţul, îl mai plătesc..."
"Plătim 11 euro pe an pentru ca televiziunea de partid şi de stat controlată de Ponta, Tvr, să-l cenzureze pe Traian Băsescu, şi nu numai. 11 euro pe an", a precizat Mihai Neamţu.
Brînduşa Armanca este senior editor la TVR Timişoara şi colaborator permanent al revistei 22, unde redactează rubrica săptămânală "Media culpa".
Jurnalista a lucrat la revistele "Expres", "Orizont" şi "Averea". A fost director coordonator editorial la Grupul de presă "Ziua iar în perioada 1997-2003 a ocupat funcţia de director al studioului TVR Timişoara al TVR.
Armanca a fost, de asemenea, membră a Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune în perioada 1997-1999.
Conform Revistei 22, jurnalista a fost concediată abuziv de la TVR Timişoara, prilej cu care mai multe organizaţii civice şi-au exprimat sprijinul faţă de ea. Brînduşa Armanca a dat TVR în judecată obţinând anularea desfacerii contractului de muncă şi peste 1 miliard de lei vechi despăgubiri.
În 2005, Armanca, a fost propusă pentru funcţia de directoare a TVR, dar până la urmă n-a mai avut sprijinul politic necesar.
Revista 22 mai informează că Brînduşa Armanca a fost directoare a filialei Institutului Cultural Român de la Budapesta, fiind eliberată din funcţie fără nicio explicaţie, când USL a venit la putere, împreună cu alţi directori ICR din străinătate şi echipa centrală a ICR condusă de Horia Roman Patapievici.
Una dintre primele decizii ale USL a fost trecerea ICR sub controlul Senatului, îndepărtarea conducerii ICR şi aducerea lui Andrei Marga în funcţia de director ICR, mai reaminteşte sursa citată.