Raluca Turcan: TVR trebuie depolitizat şi promovaţi adevăraţi profesionişti

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Raluca Turcan s-a declarat marţi nemulţumită de numirea noului Consiliu de Administraţie „de sacrificiu” la TVR şi a scos în evidenţă nevoia depolitizării reale a instituţiei şi angajarea unor persoane al căror profesionalism nu poate fi pus la îndoială.

Parlamentul a validat marţi, prin vot secret cu bile, noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV). Membrii noului CA sunt: Stelian Tănase - PNL, Andrei Muraru - PNL, Claudiu Brânzan - PSD, Cătălin Blebea - PSD, Radu Carp - PDL, Adrian Bucur - PC, Gabriela Surugiu - Administraţia Prezidenţială, Corneliu Calotă - Guvern, Debreczeni Hajnalka - UDMR, Raico Cornea - Minorităţi naţionale şi Eduard Dumitraşcu - PP-DD.

„Astăzi (marţi - n.r.) în Parlament am asistat, de fapt, la numirea unui CA de sacrificiu, la numirea unui Consiliu de Administraţie care să acopere sau să gireze intrarea în insolvenţă a TVR”, a declarat Raluca Turcan, adăugând că se încearcă acoperirea unor fraude financiare care au făcut ca în ultimii 2 ani, datoriile TVR să crească cu câteva milioane de euro.

Raluca Turcan este de părere că situaţia dezastroasă în care se găseşte TVR acum este datorată politizării excesive a instituţiei, o soluţie la problemă fiind angajarea la conducerea instituţiei a unor „persoane al căror profesionalism nu a putut fi pus la îndoială”, profesionişti adevăraţi aflaţi „dincolo de orice fel de influenţă politică”.

„Asistăm în fapt la o tornadă a politicului declanşată asupra unei instituţii de interes public şi naţional. Haosul de astăzi din TVR este generat de politizarea excesivă a postului public de televiziune. Pentru ca TVR să îşi poată relua rolul de serviciu public de interes naţional este nevoie de depolitizarea reală a acestei instituţii”, a explicat aceasta.

PDL propune pentru TVR: instituirea unor criterii clare de profesionalism şi moralitate pentru toţi membrii CA al TVR; separaţia atribuţiilor Comitetului Director de cel al Consiliului de Administraţie; separarea funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea a directorului general; acesta trebuie să fie angajat pe baza unui contract de management cu criterii de eficienţă clare şi cuantificabile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne