Scandalul Biden: Casa Albă anunţă procese împotriva Twitter. Democraţii dau vina pe Rusia

Şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows
Şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows (Alex Wong/Getty Images)

Şeful de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, a sugerat luni că administraţia Trump va aduce în justiţie companiile de social media care au restricţionat şi blocat recent ştirile despre candidatul democrat la preşedinţie, Joe Biden, şi fiul său Hunter.

Într-un interviu la „Fox & Friends”, Meadows a declarat că platformele online încearcă să cenzureze vocile dreptei americane şi au sugerat că, dacă informaţiile despre Joe şi Hunter Biden s-ar fi referit la preşedintele Donald Trump şi familia sa, giganţii hi tech nu ar fi blocat ştirea.

„Au două standarde: unul pentru o parte, unul pentru cealaltă. Dar cred că vor fi intentate procese încă de azi”, a spus Meadows.

„Uitaţi, nu sunt doar campaniile”, a adăugat el. „Încep acum să cenzureze, de fapt, reporterii. Aceasta este o zonă periculoasă pentru că încep să devină arbitrul a ceea ce consideră a fi adevărul".

Comentariile lui Meadows survin ca urmare a scandalului provocat de o ştire publicată de ziarul New York Post care pretinde că a obţinut e-mailuri de pe un laptop aparţinând lui Hunter Biden.

E-mailurile sunt incendiare, arătând, printre altele, abuzuri de putere şi trafic de influenţă exercitate în Ucraina de Joe Biden, pe vremea respectivă vicepreşedintele SUA şi însărcinat cu politica pentru Ucraina.

Mulţi democraţi au susţinut că povestea este un efort de discreditare a lui Joe Biden şi o încercare a Rusiei de a-l ajuta pe Trump, deşi acuzaţiile nu au deocamdată nicio dovadă.

Până în prezent, niciunul dintre cei doi membri ai familiei Biden nu a negat autenticitatea e-mailurilor.

Twitter a blocat contul publicaţiei New York Post şi al purtătorului de cuvânt al Casei Albe care a transmis ştirea pe Twitter, blocând efectiv transmiterea către public a ştirii. Facebook, la rândul său, a frânat transmisia pe platforma sa, motivând că materialele ar fi fost piratate.

Meadows a declarat că nu a primit nicio informaţie care să sugereze că ruşii au fost implicaţi în e-mailurile extrase din laptopul lui Hunter Biden, aşa cum a susţinut reprezentantul Adam Schiff (D-California).

Schiff, preşedintele comitetului de informaţii al Camerei, a afirmat în repetate rânduri, fără dovezi, că Donald Trump a intrat în colaborare cu Rusia în campania sa din 2016. O comisie specială a desfăşurat o anchetă de aproximativ 1 an şi jumătate încercând să stabilească acest lucru, fără niciun rezultat.

Acum Schiff susţine că Trump lucrează cu Rusia pentru a lovi campania lui Biden.

„Ştim că toată problema lui Joe Biden vine de la Kremlin”, a declarat democratul californian la CNN săptămâna trecută: „Kremlinul are un interes evident în denigrarea lui Joe Biden” şi că „vor ca Donald Trump să câştige. ”

Când Schiff a fost întrebat despre informaţii specifice cu privire la implicarea Kremlinului în presupusa dezinformare despre Biden, parlamentarul nu a putut furniza nicio dovadă, spunând că directorul serviciilor de informaţii naţionale, John Ratcliffe, nu a „primit” informaţiile.

„Şi sincer, nu am primit prea multe de la comunitatea de informaţii foarte recent, în ceea ce mă priveşte”, a adăugat Schiff.

Între timp, Ratcliffe a declarat luni la Fox News că nu există informaţii care să sugereze că scandalul privind e-mailurile lui Hunter Biden este condus de Rusia.

„Este amuzant faptul că unii dintre cei care se plâng cel mai mult de politizarea informaţiilor sunt cei care politizează informaţiile”, a spus Ratcliffe. „Din păcate, în această situaţie este Adam Schiff, care a spus că serviciile cred că laptopul lui Hunter Biden şi e-mailurile de pe acesta fac parte dintr-o campanie rusă de dezinformare”.

El a continuat: „Să fiu clar: serviciile nu cred asta pentru că nu există informaţii care să susţină acest lucru. Şi nu am aflat [asemenea] informaţii de la preşedintele Schiff sau de la vreun alt membru al Congresului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe