Twitter încă blochează contul publicaţiei New York Post încercând să frâneze transmiterea articolului despre Joe Biden

(Pe atunci) vicepreşedintele american Joe Biden împreună cu nepoata sa, Finnegan şi fiul său Hunter la scara avionului oficial Air Force 2, 4 decembrie 2013
(Pe atunci) vicepreşedintele american Joe Biden împreună cu nepoata sa, Finnegan şi fiul său Hunter la scara avionului oficial Air Force 2, 4 decembrie 2013 (Ng Han Guan/AFP via Getty Images)

Twitter continuă să blocheze contul organizaţiei New York Post, la patru zile după ce ziarul a publicat mai multe rapoarte devastatoare despre afacerile familiei Joe Biden, candidatul democrat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Emma-Jo Morris, editor de politică al ziarului, a scris că acum este „ziua a 4-a” a blocării, de către platforma de microblogging Twitter, a „accesului la cont al NYP, care va fi permis doar dacă ne autocenzurăm”. Editorul de opinii al publicaţiei, Sohrab Ahmari, a confirmat, de asemenea, blocarea contului.

În weekend, personalul de campanie al lui Joe Biden şi membrii familiei Biden au contestat unele dintre acuzaţii, fostul vicepreşedinte afirmând că este o „campanie de calomniere”.

"Au trecut acum patru zile de când The Post a publicat prima ştire despre scandalul privitor la laptopul lui Hunter Biden şi nici el nici Joe nu au contestat nici măcar un lucru" din cele publicate, a comentat Ahmari pe Twitter. „Cel mai uşor lucru pe care l-ar putea face este să spună:„ Acest laptop nu este al nostru, Hunter nu a trimis / primit acele e-mailuri. Dar nu au făcut acest lucru.”

În după-amiaza zilei de 18 octombrie, contul Twitter al NYP arăta că ultima postare a publicaţiei fusese transmisă pe 14 octombrie.

„Oricine se uită la fluxul de pe Twitter al The Post nu poate vedea nici măcar tweet-urile despre poveştile Biden, care au fost înlocuite cu mesaje care spuneau: „Acest Tweet nu mai este disponibil”, a scris NY Post pe 16 octombrie.

Atât Twitter, cât şi Facebook, s-au confruntat cu o mulţime de critici săptămâna aceasta, după ce un articol al NY Post despre Hunter Biden şi modul în care acesta trafica influenţa tatălui său în Ucraina, contra bani, a fost blocat de la distribuire pe Twitter şi frânat pe Facebook.

Articolul respectiv, care vorbea despre presupuse e-mailuri provenite de pe un laptop care ar fi aparţinut lui Hunter Biden, ilustra mai multe comunicări între Hunter Biden, fiul candidatului la preşedinţie din partea Partidului Democrat - Joe Biden - şi un consilier al companiei ucrainene de energie Burisma.

Afacerile mâloase ale lui Hunter Biden la Burisma Holdings, o companie ucraineană de gaze, unde acesta primise un loc în Consiliul de administraţie, fără să aibă experienţă, precum şi presiunile făcute de Joe Biden asupra guvernului ucrainean de a-l demite pe procurorul şef al momentului, au fost de mai mult timp un punct focal al acuzaţiilor aduse de Donald Trump împotriva contracandidatului său.

Twitter a motivat cenzura spunând că articolele NY Post încalcă politica de piratare a materialelor, o motivare ridicolă, demontată de NY Post, care a răspuns că: „Informaţiile din rapoarte provin din date extrase de pe un laptop MacBook Pro despre care proprietarul unui atelier de reparaţii de computere din Delaware a spus că a fost abandonat în aprilie 2019, şi niciodată revendicat”.

Pe 16 octombrie, după critici ample din partea americanilor, Twitter a încercat să nuanţeze poziţia, într-un comunicat: „Munca noastră de a limita răspândirea informaţiilor false depăşeşte alegerile. Începând de astăzi, înainte de a retransmite sau cita un Tweet despre care semnalăm că ar încălca regulile noastre privitoare la fake news, veţi vedea o notificare". „Deşi am actualizat politica, nu schimbăm aplicarea retroactiv. Va trebui în continuare să ştergeţi tweet-urile pentru a redobândi accesul la contul dvs. [sublinierea redacţiei]”

Un executiv de pe Facebook a declarat săptămâna trecută că va limita viralizarea articolului după ce verificatorii vor determina autenticitatea afirmaţiilor.

Preşedintele Donald Trump şi alţi republicani de top au acuzat compania Twitter că cenzurează informaţiile şi se amestecă în campanie.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Andrew Bates, a declarat săptămâna trecută că Biden „a implementat politica oficială a SUA faţă de Ucraina şi nu s-a angajat în nicio acţiune greşită” şi că unii „oficiali ai administraţiei Trump au atestat aceste fapte sub jurământ”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe