Firme ale familiei lui Joe Biden, legate de investiţii în domeniul medical din China

Vicepreşedintele american Joseph Biden in Washington, DC, 24 octombrie 2011
Vicepreşedintele american Joseph Biden in Washington, DC, 24 octombrie 2011 (Mark Wilson / Getty Images)

Firmă de investiţii a ginerelui lui Joe Biden, candidatul la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat, a făcut investiţii în corporaţii chineze în ultimii ani, arată publicaţia Breitbart.

Fiica lui Biden, Ashley, s-a căsătorit cu Howard Kerin, medic specialist ORL din Philadelphia, în 2012. Kerin, care îl consiliază în prezent pe Biden în campanie, este medicul şef al firmei StartUp Health, care a încheiat, de-a lungul anilor, numeroase parteneriate cu corporaţii chineze.

StartUp Health a stimulat două mari corporaţii din China în 2018 şi, recent, a lăudat răspunsul regimului comunist chinez la criza coronavirusului chinez.

„Răspunsul sistematic şi urgent al Chinei de stăvilire a focarului COVID-19 a devenit un exemplu de manual pentru ţările care îşi intensifică eforturile similare şi sistematizate de a opri răspândirea acestei noi boli infecţioase”, potrivit unui comunicat al StartUp Health din martie.

Corporaţia Medebound din China, care face legătura între pacienţii chinezi şi medicii americani, a primit ajutor de la StartUp Health în iniţiativele sale pe piaţa americană.

În mod similar, StartUp Health consideră Ping An, cu sediul în China, una dintre cele mai mari corporaţii de asigurări din China, un „investitor şi partener al StartUp Health”.

O postare din 2018 a StartUp Health afirmă:

În ultimii ani, Ping An a intrat pe piaţa de asistenţă medicală şi a construit un ecosistem de asistenţă medicală în cadrul organizaţiei sale. Cel mai important proiect al său până în prezent, Ping An Good Doctor, a strâns aproximativ 1,1 miliarde de dolari şi este acum cea mai mare platformă de telesănătate din lume, cu peste 192 de milioane de utilizatori înregistraţi. Ping An şi-a lansat platforma publică la începutul lunii mai. [2018, n.r.].

În noiembrie 2018, Medebound şi Ping An - ambele asociate cu StartUp Health - au încheiat o „cooperare vastă” pentru a construi „un canal de andocare pentru resursele medicale de vârf ale Chinei şi SUA în domeniul radiologiei, oncologiei, bolilor cardio-cerebrale vasculare şi din alte 72 de specialităţi medicale”.

Întrebări legate de conexiunile aparent strânse ale StartUp Health cu Biden, care a fost vicepreşedintele SUA din 2009 până în 2016, au circulat odată cu publicarea unui raport Politico săptămâna aceasta.

În raportul respectiv s-a dezvăluit că Howard Kerin a investit în companii care ofereau soluţii pentru pandemia virusului Wuhan în timp ce îl consilia pe Biden cu privire la problemele legate de pandemie în campanie.

StartUp Health este o clonă a organizatei OrganizedWisdom, care a fost fondată de fratele lui Kerin, Steven. Compania, la fel ca StartUp Health, îl avea pe Kerin ca oficial medical principal.

StartUp Health se concentrează în mare măsură pe investiţii „tun" în industria de sănătate, care aveau legături strânse cu administraţia Obama în perioada în care Biden era vicepreşedinte. De exemplu, înainte de lansarea StartUp Health, Steven Kerin a avut o întâlnire cu preşedintele Obama şi Biden.

Când administraţia Obama, şi în special Biden, a început proiectul Eradicarea Cancerului (Cancer Moonshot), un „nou efort naţional de a pune capăt cancerului aşa cum îl cunoaştem noi”, potrivit site-ului web al lui Biden la vremea respectivă, StartUp Health a lui Kerin a fost foarte implicată.

Kerin a călătorit cu Biden la Universitatea din Pennsylvania, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia şi la Vatican, pentru a promova proiectul Cancer Moonshot. La StartUp Health, Kerin a fost descris drept consilier al Casei Albe pentru proiectul Cancer Moonshot.

Spre sfârşitul administraţiei Obama, Biden a luat cuvântul la evenimentul anual StartUp Health din San Francisco, California.

Iniţiativa Biden Cancer, un braţ al proiectului Cancer Moonshot, a fost închisă de familia Biden în iulie 2019 după ce Joe nu a mai deţinut funcţia, la doar câteva luni după ce şi-a anunţat candidatura la preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe