Scandal în PSD: Organizaţia Sector 1 îl acuză de sfidare pe Cătălin Ivan

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Apropierea alegerilor europarlamentare încinge spiritele în PSD. Membrii organizaţiei PSD, Sector 1, au avut joi seara o şedinţă furtunoasă pe tema sprijinirii lui Cătălin Ivan la alegerile pentru Bruxelles, ce vor avea loc în luna mai. Profitând de ocazie, PSD-iştii şi-au expus toate nemulţumirile lor la adresa purtătorului de cuvânt al Partidului, numit şef al filialei lor, şi a felului în care sunt ignoraţi. Tensiunile din organizaţie sunt atât de acute încât Ion Iliescu i-a cerut personal Ecaterinei Andronescu, fostul ministru al învăţământului, să meargă să aplaneze conflictul stârnit.

Pesediştii îl acuză pe Ivan că, de când a preluat conducerea organizaţiei PSD Sector 1, nu s-a implicat deloc în activităţile filialei şi i-a tratat cu dispreţ pe colegii săi, amintindu-şi de ei abia acum, când se apropie alegerile şi are nevoie de sprijinul lor pentru a ajunge la Bruxelles. Revoltaţi, colegii lui Ivan, afirmă că nu vor să trimită în Parlementul European, ca să câştige mii de euro lunar, un om care destructurează organizaţia, şi cer retragerea sprijinului acordat purtătorului de cuvânt PSD.

Din înregistrările audio de la şedinţă, prezentate de B1TV, reiese că nemulţumirile la adresa lui Cătălin Ivan sunt destul de mari. PSD-iştii îşi acuză "şeful" că nu "catactiseşte" să apără la şedinţe, preferând să apară pe la televiziuni.

"I-am făcut scris de n ori să vină la şedinţele organizaţiei noastre, pe care noi le ţinem regulat, lună de lună. Nu numai că nu a catadicsit să vină, e ocupat la televiziuni, de fiecare dată ne-a sfidat", a declarat un membru PSD.

"Cu respect, doamna ministru, un om poate fi înlocuit (...) Ce a făcut dumnealui? Distruge o organizaţie de partid? Vă rog să revenim la realitate, doamna ministru. Propunerea noastră asta este, retragerea sprijinului politic", i s-a adresat un alt participant Ecaterinei Andronescu.

Cu această atitudine "de sfidare" a lui Ivan faţă de ei, PSD-iştii din sectorul de "frunte" al capitalei nu "cred" că-şi vor putea convinge nici măcar familiile să voteze cu Ponta şi PSD şi au cerut retragerea sprijinului politic "pentru inactivitate" în cazul lui Cătălin Ivan.

"Ştii ce zic? Du-te, mă, cu PSD-ul tău de aici. Ce a făcut? Şi atunci eu trebuie să conving. Cum să conving?? Cu atitudinea domnului Ivan faţă de mine? Credeţi că voi convinge eu neamul meu să voteze PSD şi pe domnul Ponta la preşedinţie? Credeţi dvs. chestia asta? Eu nu o cred doamna Andronescu", a declarat un participant la şedinţa PSD.

Ecaterina Andronescu a încercat să calmeze spritele şi le-a promis colegilor că va discuta situaţia şi cu preşedintele PSD, Victor Ponta. Fostul ministru a explicat că a fost trimisă la şedinţă de Ion Iliescu personal, fondatorul partidului fiind conştient de nemulţumirile din sector.

A doua zi, Ecaterina Andronescu a declarat pentru ziare.com, că a luat notă de nemulţumirea colegilor săi care păreau "puţin supăraţi" pe dl Cătălin Ivan "pentru că l-au invitat la şedinţă şi nu s-a dus. Şi se pare că nu s-a dus de vreo trei ori şi atunci au tras concluzia că îi ignora, ceea ce eu am încercat să-i lămuresc că nu e cazul" a declarat liderul PSD Bucureşti.

Candidată şi ea la europarlamentare, Andronescu, l-a scuzat cu blândeţe cu Ivan, explicând presei că acesta este foarte ocupat, căci lucrează atât ca europarlamentar cât şi ca purtător de cuvânt, ceea ce nu înseamnă "că nu îşi îndeplineşte" misiunea de preşedinte. Fostul ministru a admis că un şef de organizaţie trebuie să discute cu oamenii pentru că ei "au această sensibilitate şi când te invită şi nu te duci, desprind relativ uşor concluzia că îi ignori." Andronescu a mai relatat că, în momentul în care a discutat cu Ivan despre şedinţa de joi, acesta şi-a exprimat regretul că n-a participat şi el.

Deşi absent de la şedinţa de joi, Cătălin Ivan le-a dat o replică, prin B1 TV, cotestatarilor săi, afirmând că doar foarte puţine persoane din organizaţie sunt împotriva lui, aceştia fiind nişte vânători de funcţii pe care el nu le poate da:

"Sunt acuzaţii doar ale câtorva colegi, cred că zece, în condiţiile în care organizaţia are 9.000 de membri. Vor tot felul de funcţii pe care eu nu pot să le dau pentru că eu nu mă ocup cu asta la partid, la partid avem treburi mult mai serioase", a declarat Cătălin Ivan, citat de B1TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne