Sancţiunile occidentale încalcă legea internaţională

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că sancţiunile impuse de ţările occidentale împotriva Rusiei încalcă legea internaţională şi sunt concepute să provoace pagube economiei ruse, relatează Kiev post.

”Situaţia pe care o vedem astăzi în legătură cu restricţiile introduse de Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte state, contrazice cu siguranţă normele juridice internaţionale, inclusiv, în numeroase ocazii, normele Organizaţiei Mondiale pentru comerţ, cât şi conceptele declarate ale colegilor noştri occidentali faţă de dezvoltarea cooperării economice internaţionale – respectarea principiilor de piaţă, competiţie onestă, etc”, a declarat Lavrov.

În situaţia actuală, ”aceste măsuri restrictive unilaterale ilegale afectează cu siguranţă economia noastră într-o anumită măsură”, a declarat ministrul rus.

”Dar este departe de a fi cel mai important lucru. Obiectivele principale menite să depăşească fenomenele din sistemele economic şi financiar au fost formulate de preşedintele rus Vladimir Putin în discursul său pentru Adunarea Federală, în timpul întâlnirilor precedente cu guvernul Federaţiei Ruse şi sesiunile guvernului”, a declarat Lavrov.

Pe fondul sancţiunilor occidentale aplicate în urma crizei din Ucraina, a declinului monedei naţionale şi a preţurilor în scădere la ţiţei, economia Rusiei se află în cea mai dificilă fază din ultimii zece ani, ajungând aproape de recesiune.

Recent, prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a afirmat că Rusia şi-a intensificat eforturile pentru a revitaliza rubla, a cărei valoare în raport cu dolarul a scăzut cu 40% de la începutul crizei din Ucraina, adăugând că ţara sa riscă să intre în recesiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe