Rusia: stare de urgenţă în regiunea Magadan din cauza inundaţiilor

Inundaţii în Rusia, Magadan, 23 iulie 2014
Inundaţii în Rusia, Magadan, 23 iulie 2014 (EnglishRussia)

Guvernatorul regiunii Magadan din Rusia, Vladimir Pecheni, a decretat, marţi, starea de urgenţă pe tot teritoriul regiunii din cauza ploilor masive şi a inundaţiilor.

Decizia a fost determinată de faptul că ciclonul care străbate regiunea Kolîma a provocat căderi masive de ploi. Drept rezultat, râurile din zonă au început să se reverse peste maluri, apele inundând case, distrugând drumuri şi poduri, şi provocând pene de electricitate în câteva sate.

Mai mult, în localitatea Ust-Omcug din districtul Tenkinski, barajul construit pe râul Detrin a fost distrus de ape în timpul nopţii, rezultând în inundarea a 15 case cu aproximativ 20 de centimentri de apă. Cei 32 de rezidenţi ai caselor inundate au fost evacuaţi cu bărcile şi acomodaţi la prieteni sau rude.

În districtul Susumanski, apele inundaţiilor au măturat câteva secţiuni ale drumului federal Magadan – Yakutsk şi au deteriorat un pod localizat la kilometrul 528 al şoselei. Potrivit liderului districtual, Fiodor Trenkenşu, nu există nicio cale de trecere între oraşul Susuman şi satul Yagodnoie şi este necesară construirea unui pod temporar, acţiune care va dura 2-3 zile.

În districtul Khasinski, copiii de la centrul de recreere Insula Verde au fost evacuaţi.

Marţi au început lucrările de consolidare a malurilor râurilor din toate localităţile din Kolîma, aflate sub ameninţarea inundaţilor cauzate de ploi. Potrivit meteorologilor, ploile din regiunea Magadan vor continua încă câteva zile.