Şaisprezece decese, inclusiv doi copii, în atacurile de noapte din sudul Fâşiei Gaza

Tancuri israeliene în apropiere de Fâşia Gaza.
Tancuri israeliene în apropiere de Fâşia Gaza. (youtube.)

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a acuzat Israelul de „comiterea de posibile crime de război” şi mişcarea Hamas de „atacuri fără discriminare”, relatează miercuri La Stampa.

Continuă luptele în Gaza, unde cel puţin şaisprezece palestinieni au murit în timpul atacurilor de noapte: 11 persoane şi-au pierdut viaţa într-o clădire din centrul oraşului Gaza, şi alte cinci, inclusiv doi copii, într-un bombardament în oraşul Khan Yunis din sudul Fâşiei Gaza. Doi soldaţi israelieni au fost de asemenea ucişi. Bilanţul celei de-a 16-a zi a ofensivei israeliene a crescut astfel la 650 de morţi, în timp ce răniţii depăşesc cifra de 4.000. Pierderile armatei israeliene sunt de 29.

Oraşul israelian Ashkelon a fost atacat în această dimineaţă de o salvă de rachete trase de Hamas din Gaza. Armata israeliană a informat că cinci rachete au fost interceptate în zbor. Nu au fost raportate victime. De la începutul ostilităţilor, peste 2.000 de rachete palestiniene au fost trase din Gaza. Doi civili şi-au pierdut viaţa în Israel.

Trupele israeliene au ucis un palestinian la Hussan, lângă Betleem, în timpul unuia din numeroasele proteste din Cisiordania împotriva ofensivei asupra Fâşiei Gaza. Bărbatul de 32 de ani a fost lovit de un glonţ, în timp ce arunca cu pietre în soldaţi. Ciocnirile au avut loc la scurt timp după o întâlnire a conducerii palestiniene la Ramallah, care a invitat populaţia la "proteste pe scară largă şi la solidaritate cu Gaza şi cu rezistenţa".

Ministrul de Externe Avigdor Lieberman a denunţat "descoperirea de rachete, în şcoli ale Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA)". Lieberman a protestat faţă de comportamentul personalului UNRWA, care, a spus el, "a restituit mişcării Hamas acele rachete destinate a ucide israelieni, mai degrabă decât să le predea Israelului".

După anularea de marţi a zborurilor, din motive de siguranţă, compania aeriană US Airways din SUA a anunţat că va relua joi zborurile spre Tel Aviv. Decizia autorităţilor americane a fost luată după ce o rachetă lansată din Gaza a căzut în apropierea aeroportului din Tel Aviv. Marţi, alte companii aeriene europene au anulat zborurile. Israelulul a anunţat deschiderea imediată a aeroportului Uvda din Negev pentru acele companii care doresc să aleagă această escală. Ben Gurion, aeroportul din Tel Aviv este oricum deschis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe