Rusia a masat trupe la graniţa cu Ucraina. Kievul sporeşte măsurile de securitate

Liderul partidului Svoboda, Oleg Tiahnibok, a anunţat luni că Rusia a mobilizat trupe la graniţa cu Ucraina, autorităţile de la frontieră intrând în stare de alertă, conform agenţiei de Interfax Ucraina.
Dmitri Medvedev (ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP / Getty Images)
P. P.
24.02.2014

Liderul partidului Svoboda, Oleg Tiahnibok, a anunţat luni că Rusia a mobilizat trupe la graniţa cu Ucraina, autorităţile de la frontieră intrând în stare de alertă, conform agenţiei Interfax Ucraina.

În timpul şedinţei desfăşurate luni în parlamentul de la Kiev, Oleg Tiahnibok, a anunţat că Rusia a mobilizat trupe la graniţa cu Ucraina în vederea unui posibil atac. La scurt timp după anunţul făcut de Tiahnibok, Agenţia pentru protejarea frontierelor a decis consolidarea securităţii de la graniţa cu Rusia.

Luni, premierul poloniei Donald Tusk şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu viitorul Ucrainei, precizând că situaţia din ţară este ”foarte complicată”.

Crimele produse la Kiev sub ordinul guvernului Ianukovici ar trebui să fie judecate conform legii deoarece reconstrucţia eficientă a Ucrainei ”nu poate pleca de la o logică a ripostei sau a răzbunării”, a mai adăugat Tusk.

Luni, ministrul interimar de Interne, Arsen Avakov, a anunţat că fostul preşedinte Viktor Ianukovici este dat în urmărire pentru ”crime în masă” împotriva civililor.

Rusia nu recunoaşte legitimitatea noului guvern de la Kiev

Prima declaraţie a unui oficial rus cu privire la situaţia din Ucraina a venit din partea premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

"La modul concret, astăzi nu mai avem cu cine să vorbim. Legitimitatea unora dintre organismele de putere de acolo ridică dubii serioase", a precizat Dmitri Medvedev.

Statele Unite, Franţa, Germania, Uniunea Europeană şi Polonia au recunoscut oficial decizia Parlamentului de la Kiev cu privire la demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Totuşi, premierul rus nu recunoaşte votul parlamentului de la Kiev ca fiind legitim, şi îl consideră, în schimb, ”rezultatul unei revolte”.

Consilierul prezidenţial în domeniul securităţii naţionale al Statelor Unite, Susan Rice, a precizat că o posibilă intervenţie militară a Rusiei în Ucraina ar reprezenta ”o greşeală foarte gravă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor