România este pe locul 14, printre ţările cele mai atractive privind investiţiile în energie regenerabilă

România este pe locul 14 - între cele mai atractive ţări din lume - privind investiţiile în energie regenerabilă, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat luni de Ernst & Young.
Turbină eoliană de 2,4 KW (YASUYOSHI CHIBA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.05.2012

România este pe locul 14 - între cele mai atractive ţări din lume - privind investiţiile în energie regenerabilă, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat luni de Ernst & Young.

China, SUA şi Germania ocupă primele trei locuri.

Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plasează România înaintea Poloniei şi Irlandei, ţări cu care se afla la egalitate în luna februarie în ceea ce priveşte acest scor. Mai mult, România se află aproape de ţări precum Spania, Suedia, Australia şi Japonia.

Indicele general, care este alcătuit din punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă – eoliană, solară, geotermală şi biomasă – plasează în continuare România între primele 15 ţări la nivel mondial privind atractivitatea pieţei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice în toate aceste domenii.

Producătorii de energie electrică din surse regenerabile au început deja să încaseze sume importante din partea statului român, ca urmare a cantităţilor livrate în primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producători se numără CEZ, Enel şi Energias de Portugal.

Raportul Ernst & Young relevă o evoluţie surprinzătoare pentru Japonia, care se plasează pe poziţia a zecea, datorită unor investiţii majore în proiecte de energie eoliană, urcând astfel trei locuri în clasament.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructură şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

România a fost inclusă pentru prima dată în acest clasament în decembrie 2010 şi a ocupat locul 22.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor