România are cele mai multe instituţii bancare în Top 100 bănci din Europa de Sud-Est

(photos.com)
Epoch Times România
16.10.2012

România a reuşit să revină pe poziţia de lider a topului băncilor din regiune, cu 21 de instituţii bancare prezente în Top 100 bănci din Europa de Sud-Est, fiind urmată de Bulgaria (18) şi Slovenia (17).

Clasamentul a fost realizat de SeeNews în parteneriat cu Euromonitor International, cel mai mare furnizor de analize de afaceri şi pieţe la nivel mondial.

Realizatorii clasamentului punctează că, în 2010, România a pierdut prima poziţie în favoarea Bulgariei şi Serbiei din cauza înrăutăţirii condiţiilor economice, dar a reuşit să revină datorită intrării în această ediţie a topului a încă şapte instituţii bancare.

EximBank a reuşit performanţa de a ocupa poziţia 38 în Top 100 bănci din Europa de Sud-Est după profitul înregistrat anul trecut În ediţia din acest an a topului, EximBank se situează pe locul 67 după activele de la finalul anului 2011, în urcare cu cinci poziţii faţă de ediţia precedentă, în condiţiile în care, pentru realizarea clasamentului, au fost chestionate 240 de instituţii bancare din 11 state (Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia).

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

EximBank a înregistrat o creştere a expunerii faţă de clienţii nebancari cu circa 700 milioane euro în condiţiile dificile ale crizei şi a obţinut un profit de peste 455 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor