Ridicarea imunităţii deputaţilor Adam şi Diniţă amânată din nou. Opoziţia acuză PSD-ul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi reprezentanţii majorităţii din Biroul permanent au respins cererea formulată marţi de opoziţie, că miercuri, 5 noiembrie, să aibă loc o nouă şedinţă a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, pentru a se putea da un vot pe raportul privind cererea de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri.
Tinel Gheorghe şi George Scutaru, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.11.2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi reprezentanţii majorităţii din Biroul permanent au respins cererea formulată marţi de opoziţie ca în ziua de miercuri, 5 noiembrie să aibă loc o nouă şedinţă a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, pentru a se putea da un vot pe raportul privind cererea de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri, informează ACL.

Totodată, a fost respinsă şi cererea ACL de convocare, în regim de urgenţă, a unei noi şedinţe de plen pentru reluarea votului privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniţă, urmărit penal în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, precum şi punerea pe ordinea de zi a aceleiaşi solicitări formulate de Parchetul General şi pe numele parlamentarului PSD Ioan Adam, informează cele două grupuri parlamentare într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"Sub pretextul implicării parlamentarilor în campania electorală, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi reprezentanţii majorităţii din Biroul permanent au respins cererea întemeiată a Opoziţiei. Propunerea PSD adoptată de Biroul permanent a fost ca aceste cereri venite din partea Ministerului Justiţiei să fie puse pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor peste două săptămâni, adică marţi, 18 noiembrie.", semnalează reprezentanţii opoziţiei.

În opinia reprezentanţilor ACL, decizia reprezentanţilor PSD din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor reprezintă "o nouă dovadă a modului în care Victor Ponta şi apropiaţii săi blochează justiţia, protejând de braţul legii toţi politicienii care au probleme penale."

"Mai mult ca niciodată, este evident că dacă Victor Ponta va ajunge preşedintele României, primul act normativ pe care îl va promulga de la Cotroceni va fi Legea amnistiei şi graţierii, pentru a-i scăpa pe toţi cei care îl sprijină necondiţionat în campanie în schimbul promisiunii că vor fi scăpaţi de orice probleme şi dosare penale în care sunt acum anchetaţi.", scrie ACL.

Reamintim că deputatul PSD Ion Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul retrocedărilor de păduri. În dosarul retrocedărilor de păduri, dosar ce are printre protagonişti nume grele în PSD, precum Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv, şi Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.

Prevalându-se de agitaţia provocată de primul tur al prezidenţialelor, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au amânat luni pentru a doua oară luarea unei decizii referitoare la cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a acestuia.

În ceea ce-l priveşte pe Diniţă, acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul "baronului" Aristotel Căncescu. Potrivit procurorilor, Consiliul Judeţean Braşov ar fi suferit o pagubă de peste 7, 6 milioane de euro ca urmare a plăţilor nelegale făcute către firma conservatorului.

Deputatul PC a fost şi el salvat de arestare preventivă de lipsa de cvorum din Camera Deputaţilor, tot pe fundal de zgomot electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor