Cristian Preda exclus din PMP: "Luciditatea şi libertatea au un preţ. Îl plătesc”

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Consiliul Executiv Naţional al PMP a votat, luni seară, excluderea din PMP a europarlamentarului Cristian Preda, pentru "vina" de a-i cere Elenei Udrea să demisioneze din fruntea PMP, ca urmare a scorului slab obţinut la alegerile pentru Cotroceni, relatează Adevărul.

”Singurul meu comentariu la decizia de a fi exclus din ‪‎PMP‬, impusă de cea care a luat exact atâtea procente câte i-am spus că va lua: luciditatea şi libertatea au un preţ. Îl plătesc.”, a comentat Preda, pe contul său de Facebook, decizia PMP-ului de a-l alunga din "sânul" său.

La rândul său, Teodor Baconshi, un alt intelectual de calibru plecat din PMP de asemenea "pe motiv de Elena Udrea", a adresat un comentariu amar pe tema obiceilui PMP-ului de a-şi alunga oamenii valoroşi, dacă viziunile acestora sunt în contradicţie cu ale "Şefei":

”Pentru că a îndrăznit să ceară demisia Elenei Udrea în loc să celebreze uriaşul succes al celor 5 % obţinute de Şefa, eurodeputatul Cristian Preda a fost exclus imediat din PMP, căruia i-a deschis calea spre PPE. Ultimul balast intelectual din "partidul altfel" (dl Preda este profesor universitar şi doctor al EHESS Paris) a fost astfel evacuat. La mai mare!”, a scris Baconschi pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că luni, Cristian Preda i-a îndemnat pe cei care au votat în primul tur cu Elena Udrea să redirecţioneze votul în turul II către Klaus Iohannis, aceasta în condiţiile în care prezidenţiabila a afirmat că nu va negocia voturile în turul al doilea având în vedere că toată lumea s-a disociat de PMP şi Traian Băsescu. Totodată, Preda a cerut ca Elena Udrea să-şi asume scorul mic obţinut în alegeri şi să demisioneze din fruntea PMP.

„Îi cer Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului, pentru a da o şansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta. După eşecul de ieri, credibilitatea ei în faţa partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreşedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor şi simpatizanţilor partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest raţional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiţi, în septembrie, în ‪PPE‬, am promis ferm - în faţa celor mai înalte autorităţi ale PPE şi a reprezentanţilor tuturor partidelor din familia populară - că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea“, a declarat Preda.

De-a lungul campaniei prezidenţiale, Cristian Preda a susţinut-o deschis pe Monica Macovei, asumându-şi "riscul" excluderii.

În primul tur de scrutin, în pofida promovării masive de care s-a bucurat din partea preşedintelui Băsescu, Elena Udrea a obţinut un scor sub 6%, în timp ce Macovei, candidat independent şi fără partide în spate a obţinut un procentaj de aproximativ 4,5%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne