ANI verifică averea deputatului Boldea

Epoch Times România
28.03.2012

Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura verificării averii deputatului independent Mihail Boldea, după ce a primit informaţii că acesta nu a trecut în declaraţiile de avere faptul că este acţionar la cinci societăţi comerciale, potrivit unor surse judiciare.

Conform aceloraşi surse, inspectorii de integritate vor verifica şi schimbul de imobile şi sume de bani realizate de deputat cu fratele său.

În ultima declaraţie de avere, deputatul Mihail Boldea a trecut faptul că a luat în 2007 un împrumut de la fratele său, George Ştefan Boldea, în valoare de 500.000 euro şi a acordat alte trei împrumuturi unor persoane fizice de 270.000 euro.

De asemenea, el a donat trei apartamente către fratele lui şi i-a vândut o casă tatălui său.

Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion şi a ajuns în Kenya.

DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile, după care el a fost dat în urmărire internaţională.

Pe 25 martie, el s-a prezentat la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei, şi a solicitat asistenţă din partea autorităţilor române.

A fost adus în ţară pe 26 martie, iar după ce instanţa a confirmat mandatul de arestare preventivă, a fost încarcerat în arestul Poliţiei Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor