Reţeaua de calculatoare a echipei Clinton hăckuită din nou

Democraţii americani au confirmat un nou atac cibernetic asupra reţelei lor de calculatoare, hackerii vizând un serviciu de date analitice folosit de echipa lui Hillary Clinton. Atacul are loc după alte două hackuri în această săptămână.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.07.2016

Serviciul a fost hăckuit (atacat cibernetic) ca parte a unui val de atacuri recente asupra instituţiilor Partidului Democrat, a declarat vineri un purtător de cuvânt al campaniei.

Hackerii au avut acces la program timp de 5 zile, deşi nu au existat dovezi că a fost compromis vreunul dintre sistemele de calculatoare.

Oficialii campaniei au declarat că programul nu include date precum numere de securitate socială sau informaţii privind cărţile de credit, conform Deutsche Welle.

Hackuirea Comitetului Naţional Democrat (CND) a pus partidul într-o lumină proastă după ce WikiLeaks a publicat mii de emailuri piratate în timpul Convenţiei Naţionale Democrate din ultima săptămână. Documentele au arătat că unii dintre oficialii de partid au favorizat-o pe Hillary Clinton şi au urmărit să îl submineze pe rivalul ei Bernie Sanders în alegerile primare, declanşând un val de furie în rândul susţinătorilor acestuia din urmă şi forţând demisia preşedintei CND, Debbie Wasserman Schultz.

Vineri, un alt organism democrat a anunţat că a fost de asemenea hackuit într-un atac separat. De această dată, hackerii au vizat Comitetul de Campanie Congresional Democrat, care strânge bani şi oferă asistenţă pentru candidaţii Camerei.

Moscova suspectată că ar fi în spatele atacului

FBI investighează recentul atac cibernetic în mijlocul unor acuzaţii, până acum nedovedite, că Moscova încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor din SUA şi să îl ajute pe candidatul prezidenţial republican Donald Trump.

Vineri, FBI a declarat că „este conştient de faptul că mass media a raportat că intruziunile cibernetice implică mai multe entităţi politice şi depune eforturi pentru a determina acurateţea, natura şi obiectivul acestor probleme”.

Experţii în securitate cibernetică şi unii oficiali americani au susţinut ipoteza că hackerii ruşi se află în spatele atacurilor. Kremlinul, totuşi, a respins acuzaţiile şi le-a numit absurde.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a repetat în mai multe rânduri că ar putea fi publicate informaţii suplimentare despre Hillary Clinton, susţinând că unele dintre date sunt suficiente pentru ca aceasta să ajungă la închisoare.

„Avem mai multe materiale legate de campania lui Hillary Clinton”, a declarat Assange vineri pentru CNN. „Acelea sunt extrem de interesante. Vom vedea ce va rezulta din ele la timpul cuvenit.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor