Clintonii, acuzaţi din nou de legături cu Rusia

Autorul documentarului Clinton Cash a discutat într-un interviu televizat în această săptămână despre legătura dintre Clintoni şi Rusia.
Bill şi Hillary Clinton.
Bill şi Hillary Clinton. (Captură Foto)

În cadrul unui interviu dat marţi la Fox Business Channel despre emailurile hăckuite ale Comitetului Naţional Democrat şi publicate de Wikileaks, autorul documentarului şi cărţii “Clinton Cash”, Peter Schweizer, a subliniat încă o dată că Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale, şi soţul ei, fostul preşedinte american Bill Clinton, au legături extensive cu guvernul rus.

Schweizer a a declarat: “Cine ştie ce are de gând guvernul rus în orice moment?... Ceea ce ştim este că, atunci când vine vorba de [soţii] Clinton, aceştia au legături financiare îndelungate şi puternice cu Rusia. Bill Clinton a susţinut un discurs la Moscova, în schimbul a 500.000 de dolari, chiar înainte să foe parafat acordul pentru uraniu – semnat cu o companie numită Renaissance din Rusia, despre care se ştie foarte bine că este condusă la nivel superior de către oficiali ruşi din sectorul spionajului, care au legături strânse cu Kremlinul”.

“Avem alte cercetări care vor fi publicate în următoarele zile şi care implică transferuri de bani ce au legătură cu Rusia. Aşadar, noţiunea că [soţii] Clinton nu ae avea nicio legătură cu ruşii şi [nu ar deţine] niciun fel de bani daţi de Rusia este ridicolă. [Această situaţie] se derulează de mult timp, este substanţială şi implică probleme de securitate naţională foarte critice, inclusiv, după cum aţi menţionat, uraniul american”, a mai precizat autorul.

Donald Trump, care a beneficiat politic din publicarea emailurilor care dezvăluiau fraudarea procesului electral democrat, a invitat Rusia să publice emailurile "disp[rute" prinse într-un alt scandal cu emailuri în care este prinsă Hillary Clinto - cel al folosirii unui sistem de emailuri privat pentru a vehicula informaţii secrete ale Departamentului de Stat.

În urma adresei sale, Trump a fost acuzat că încurajează spionajul străin şi că favorizează Rusia. Impresia este întărită de faptul că unii consilieri ai lui Trump - Carter Page şi Paul Manafort fiind cele mai proeminente nume - au adoptat în trecut poziţii pro-Kremlin chiar în chestiuni cheie precum invazia Rusiei în Ucraina.

Parcă pentru a ilustra că actuala campania electorală prezidenţială americană a devenit un circ absolut şi încalcă orice reguli ale democraţiei, preşedintele american [democrat] Barack Obama a ţinut să analizeze relaţia caldă a candidatului republican cu liderul de la Kremlin.

“Donald Trump şi-a exprimat în repetate rânduri admiraţia pentru Vladimir Putin. Şi cred că Trump a avut parte de o acoperire [media] destul de favorabilă”, a susţinut Obama într-un interviu cu NBC News difuzat marţi.