Răzmeriţă? Tudose, despre sesizarea CCR pe speţa Belina: Îmi fac şi eu evaluarea, fiindcă eu răspund!

Premierul Tudose lasă să se înţeleagă că e posibil să nu sesizeze CCR pe tema dosarului Belina, aşa cum a solicitat protejata liderului PSD, Sevil Shhaideh.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Vicepremierul Sevil Shhaideh a făcut o solicitare privind sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în dosarul Belina - dosar în care a fost pusă sub urmărire penală - , iar colegul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, caută o încadrare a acţiunii, a anunţat luni seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiţiei. Domnul ministru al Justiţiei a venit în şedinţa de Guvern şi ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea şi că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură îşi poate fundamenta un document către Curtea Constituţională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (...) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiţiei, de la domnul profesor, care înţeleg că încă caută o încadrare a acţiunii", a declarat Tudose, preluat de Agerpres, întrebat la Antena 3 dacă Guvernul va sesiza CCR în dosarul cu privire la lacul Belina.

Potrivit premierului, în şedinţa de Guvern la care a făcut referire, ministrul Justiţiei a avut argumente atât în favoarea, cât şi argumente în defavoarea sesizării CCR.

"A rămas că se duce acasă să cerceteze", a precizat Tudose.

Întrebat dacă, după ce Ministerul Justiţiei va trimite către Guvern documentaţia, CCR va fi sesizat pe această speţă, Tudose a răspuns: "Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac şi eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru" şi a precizat că nu şi-a conturat o opinie pe această temă.

"Nu am pe ce, dacă n-a venit cu nimic. Când va veni cu ceva, îmi fac şi eu o opinie pe baza argumentelor domniei sale", a mai afirmat Tudose.

Reamintim că, pe altă parte, în Guvern va urma o mini-remaniere, printre cei vizaţi fiind şi Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb (implicate în dosarul Belina) şi Viorel Ilie, a cărui urmărire penală a fost de asemenea cerută de DNA.

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt acuzate că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În timp ce Opoziţia a cerut demisia celor două, Liviu Dragnea a anunţat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au respectat prevederile legii şi toţi membrii de partid le vor apăra.