Răzmeriţă? Tudose, despre sesizarea CCR pe speţa Belina: Îmi fac şi eu evaluarea, fiindcă eu răspund!

Premierul Tudose lasă să se înţeleagă că e posibil să nu sesizeze CCR pe tema dosarului Belina, aşa cum a solicitat protejata liderului PSD, Sevil Shhaideh.
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
10.10.2017

Vicepremierul Sevil Shhaideh a făcut o solicitare privind sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în dosarul Belina - dosar în care a fost pusă sub urmărire penală - , iar colegul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, caută o încadrare a acţiunii, a anunţat luni seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

"Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiţiei. Domnul ministru al Justiţiei a venit în şedinţa de Guvern şi ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea şi că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură îşi poate fundamenta un document către Curtea Constituţională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (...) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiţiei, de la domnul profesor, care înţeleg că încă caută o încadrare a acţiunii", a declarat Tudose, preluat de Agerpres, întrebat la Antena 3 dacă Guvernul va sesiza CCR în dosarul cu privire la lacul Belina.

Potrivit premierului, în şedinţa de Guvern la care a făcut referire, ministrul Justiţiei a avut argumente atât în favoarea, cât şi argumente în defavoarea sesizării CCR.

"A rămas că se duce acasă să cerceteze", a precizat Tudose.

Întrebat dacă, după ce Ministerul Justiţiei va trimite către Guvern documentaţia, CCR va fi sesizat pe această speţă, Tudose a răspuns: "Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac şi eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru" şi a precizat că nu şi-a conturat o opinie pe această temă.

"Nu am pe ce, dacă n-a venit cu nimic. Când va veni cu ceva, îmi fac şi eu o opinie pe baza argumentelor domniei sale", a mai afirmat Tudose.

Reamintim că, pe altă parte, în Guvern va urma o mini-remaniere, printre cei vizaţi fiind şi Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb (implicate în dosarul Belina) şi Viorel Ilie, a cărui urmărire penală a fost de asemenea cerută de DNA.

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt acuzate că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În timp ce Opoziţia a cerut demisia celor două, Liviu Dragnea a anunţat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au respectat prevederile legii şi toţi membrii de partid le vor apăra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor