"Inspirat" de dosarul Belina, Tăriceanu ar putea sesiza Curtea Constituţională

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, analizează posibilitatea sesizării CCR privind un posibil conflict între procurorii anticorupţie şi Guvern în dosarul Belina, în care sunt vizaţi miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat specialiştilor din cadrul Senatului să stabilească dacă este posibilă sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul Belina, urmând ca o decizie finală în acest sens să fie luată în coaliţia de guvernare.

"Nu am luat o astfel de hotărâre (de a sesiza CCR - n.r.), dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA", a declarat Tăricenau, citat de Agerpres.

Prşedintele ALDE a amintim că a sesizat CCR în numele Senatului şi atunci când dosarul OUG 13 a fost investigat de procurorii anticoruţie.

"La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toţi cei care suntem cu funcţii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilităţile noastre, adică şi ale Parlamentului şi ale Guvernului, cât şi ale Ministerului public", a precizat Tăriceanu, adăugând că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii săi din coaliţii şi va fi luată o decizie finală.

Întrebat dacă este posibil ca şi Guvernul şi Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a replicat: "Nu ştiu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat".

Reacţia lui Tăriceanu vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că şeful ALDE ar intenţiona să facă o astfel de sesizare.

"Cred că sesizarea o va face domnul preşedinte Tăriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Ştiu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenţionează să facă această sesizare", a anunţat Dragnea, citat de Agerpres.