Dosarul Belina. Rovana Plumb: "Nu sunt vinovată! Îmi iubesc ţara şi respect românii"

Acuzată că, alături de colega sa de Guvern Sevil Shhaideh, a pus umărul la transferul Belinei şi a unei părţi din Braţul Pavel la CJ Teleorman, în beneficiul Tel Drum, Rovana Plumb se prezintă drept o patrioată care nu a încălcat nicio lege şi lucrează pentru români.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

Suspectă de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina, social-democrata Rovana Plumb a declarat, miercuri, că se va prezenta când va fi chemată la Comisia juridică din Camera Deputaţilor, pe al cărei rol a intrat cererea DNA vizând ridicarea imunităţii sale. De asemenea, Plumb a continuat să susţină că este nevinovată faţă de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie şi a ţinut să declare că-şi iubeşte ţara şi îi respectă pe români, relatează Agerpres.

"Voi veni la comisie, bineînţeles, când voi fi chemată. Sigur că voi veni, voi da curs invitaţiei de a participa, de a-mi exprima punctul de vedere. Ce reiterez este faptul că nu sunt vinovată şi că nu am încălcat nicio lege. (...) Preocuparea pe care o am, permanentă, în toată activitatea mea de peste 20 de ani a fost pentru a face bine românilor. Întotdeauna am acţionat cu bună-credinţă în interesul acestei ţări şi pentru a putea fi mai bine în viaţa de zi cu zi a fiecărui român. Aşa m-am comportat şi acum, aşa m-am comportat pentru că aşa simt, pentru că-mi iubesc ţara şi respect românii", a afirmat Plumb, la Palatul Parlamentului.

Întrebată cum le va cere colegilor săi de deputaţi să voteze, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a răspuns: "Eu am mai spus odată, îmi doresc ca fiecare dintre colege şi colegi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa".

Cât despre faptul că ea şi alţi doi alţi colegi au probleme cu Justiţia, lucru ce ar putea afecta imaginea Guvernului, Plumb a declarat: "Sarcina pe care o are Guvernul este aceea de a implementa măsurile din programul de guvernare".

Reamintim că, alături de colega sa de guvern Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este acuzată că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În timp ce Opoziţia a cerut demisia celor două, Liviu Dragnea a anunţat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au respectat prevederile legii şi toţi membrii de partid le vor apăra.