Războiul împotriva lui Trump ajunge revoluţie culturală

Steaua lui Donald Trump pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood (Vince Bucci/Getty Images)
Andrei Popescu
07.08.2018

Consiliul orăşenesc din West Hollywood a votat luni seară, în unanimitate, în favoarea înlăturării stelei preşedintelui american Donald Trump de pe renumitul bulevard Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles.

Potrivit unor documente ale consiliului, atitudinea lui Trump la adresa femeilor se numără printre diversele motive citate de cei care au fost în favoarea acestei măsuri.

Înaintea votului de luni, Consiliul a precizat că va lua “în considerare adoptarea unei rezoluţii... privind înlăturarea stelei preşedintelui american Donald Trump de pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood din cauza atitudinii necorespunzătoare la adresa femeilor şi a altor acţiuni care nu respectă valorile susţinute de West Hollywood, de întreaga regiune, de stat şi întreaga ţară”.

“Începând cu alegerile prezidenţiale din 2016, au ieşit la lumină o serie de situaţii îngrijorătoare cu privire la tratarea femeilor de către domnul Trump”, inclusiv o înregistrare audio care surprinde o discuţie între preşedintele american şi gazda emisiunii Access Hollywood, în care acesta este auzit făcând remarci "defăimătoare" despre femei. Consiliul a mai susţinut că măsura este justificată de o serie de acuzaţii de abuzuri lansate împotriva lui Trump şi de încercarea acestuia de a muşamaliza situaţia.

Alte motive invocate includ decizia administraţiei Trump de a separa copiii imigranţi de părinţii lor la graniţa SUA-Mexic, negarea existenţei problemei schimbării climatului sau tratarea transgenderilor.

Refuzul lui Trump de a acuza Rusia pentru presupusul amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 a fost de asemenea invocat ca motiv pentru înlăturarea stelei. Rusia a negat în repetate rânduri toate acuzaţiile potrivit cărora ar fi interferat cu acele alegeri.

Steaua lui Trump, care a fost prezentată în 2007, i-a fost acordată pentru activitatea sa ca producător al show-ului “Miss Universe Pageant”.

De când a fost învestit oficial în funcţia de preşedinte, steaua a fost vandalizată de câteva ori şi distrusă în întregime de două ori. Cel mai recent incident a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, când Austin Clay, în vârstă de 24 de ani, a folosit un târnăcop pentru a distruge steaua. Ulterior, tânărul a fost reţinut pentru vandalism şi i s-a stabilit suma de 20.000 de dolari pentru a fi eliberat pe cauţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor