Şoferul unui congresmen democrat american important ar fi spion chinez

Un presupus spion chinez aparent s-ar fi infiltrat în biroul senatoarei democrate Dianne Feinstein, lucrând ca şofer al acesteia timp de 20 de ani, potrivit unor rapoarte.
Senatorul democrat american Dianne Feinstein
Senatorul democrat american Dianne Feinstein (Getty Images)

Articole publicate de Politico şi San Francisco Chronicle au dezvăluit că presupusul spion al guvernului comunist chinez s-a dat drept membru al personalului biroului din San Francisco al senatoarei democrate americane Dianne Feinstein, servind ca şofer al democratei din California, persoană de legătură în comunitatea asiatico-americană şi suplinitor al senatoarei la evenimente desfăşurate la Consulatul chinez.

Politico a precizat că presupusul spion aparent a furnizat oficialilor consulari chinezi din San Francisco informaţii politice care nu erau clasificate strict secrete. În urmă cu cinci ani, FBI i-a declarat senatoarei democrte Feinstein – care a fost preşedintă a Comisiei pentru Informaţii în Senatul SUA – că angajatul său este spion.

Senatoarea aparent a fost zguduită de ştirile primite şi l-a concediat pe presupusul spion, care a lucrat pentru ea timp de aproximativ 20 de ani, însă nu a dezvăluit acest lucru celorlalţi membri ai personalului său.

FBI nu a putut să îl acuze pe fostul şofer de spionaj deoarece informaţiile divulgate de acesta nu au fost considerate secrete, astfel fiindu-i greu agenţiei să îl aducă în faţa instanţei.

“Gândiţi-vă la Dianne Feinstein şi la ce a avut acces”, a declarat pentru KPIX analistul în securitate şi fostul agent FBI Jeff Harp. “În primul rând a avut acces la comunitatea chineză din San Francisco; o influenţă politică mare. În al doilea rând, şi corectaţi-mă dacă greşesc, Dianne Feinstein, încă are legături foarte strânse cu comisiile de informaţii din Washington, DC”.

Alţi membri ai personalului lui Feinstein au avut de asemenea legături cu serviciile de informaţii externe. Un membru al personalului lui Feinstein, care a lucrat în Comisia de Informaţii a Senatului, i-a angajat pe fostul spion britanic Christopher Steele şi firma Fusion GPS după ce Donald Trump a fost ales preşedinte pentru a expune presupusa interferenţă a ruşilor în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

În luna aprilie, 11 congresmeni au cerut anchetarea lui Hillary Clinton, fostul secretar de stat şi candidată a Partidului Democrat la prezidenţialele din 2016, pentru că a ascuns plăţi de campanie pe care le-a făcut printr-o firmă de avocatură către Fusion GPS, o firmă de cercetare a opoziţiei însărcinată cu întocmirea renumitului “dosar Steele”, care a cuprins multe afirmaţii false şi neverificate despre preşedintele Donald Trump.

De asemenea, potrivit unor dezvăluiri recente, o investigaţie FBI asupra presupusei colaborări a campaniei lui Trump cu guvernul rus a fost în mare parte bazată pe “dosarul Steele”. Dosarul a fost folosit de FBI pentru a obţine un mandat de supraveghere pe baza legii FISA împotriva lui Carter Page, un voluntar în campania prezidenţială a lui Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe