Raeţchi, despre refuzul lui Tăriceanu de a merge la Deveselu: "A târât Senatul într-un conflict!"

Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat în calitate de preşedinte al Senatului, şi-a anulat participarea la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, ceea ce, în opinia liberalului Raeţchi, echivalează cu târârea Senatului în eternul său conflict cu justiţia şi DNA.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Călin Popescu Tăriceanu a târât Senatul într-un conflict, prin refuzul de a participa la inaugurarea oficială a scutului de la Deveselu, susţine deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi.

"E deconcertantă nemulţumirea domnului Tăriceanu legată de organizarea inaugurării oficiale a scutului antirachetă de la Deveselu care, în accepţia sa, 'desconsideră flagrant poziţia Senatului în ordinea constituţională a României'. Iar refuzul său de a participa este caraghios. Dacă nu a înţeles exact semnificaţia gestului organizatorilor îi explic eu: Tăriceanu culege roadele poziţiilor anti-justiţie şi atacurilor neîncetate la adresa statului de drept", susţine Raeţchi într-un comunicat remis, joi, Agerpres.

"Nu interesează în context persoana domnului Tăriceanu, ci faptul că a târât şi Senatul în acest conflict, prin intermediul unor comisii maoiste pentru apărarea democraţiei. Scopul constant al domnului Tăriceanu este acela de a găsi noi modalităţi de a ataca justiţia şi DNA, adică acele instituţii susţinute puternic de cetăţeni, dar şi definitorii pentru valorile statelor NATO. Domnul Tăriceanu sau domnul Vanghelie — adversarii esenţiali ai DNA — ar primi un rol mult mai important la o inaugurare de bază într-un imperiu de la Răsărit", conchide Raeţchi.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat joi că inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează contribuţia activă a României la acţiunile NATO, dar a precizat că şi-a anulat participarea la acest eveniment din cauza faptului că organizarea lui "desconsideră flagrant poziţia Senatului în ordinea constituţională a României".

Reamintim că Tăriceanu, al doilea om în stat în calitate de preşedinte al Senatului, a declinat vineri invitaţia de lua parte la inaugurarea scutului NATO antirachetă de la Deveselu. Deşi conştient de importanţa momentului, după cum reiese din propriile sale declaraţii, şeful Senatului a absentat de la festivităţi pe motiv că "Ambasada SUA desconsideră flagrant poziţia Senatului, în ordinea constituţională a României."

"Inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore România din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuţia activă a României la strategia şi acţiunile concrete ale NATO, cât şi contribuţia loială a ţării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA. În aceste condiţii, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel şi, ca urmare, am onorat invitaţia primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN. Constatând că organizarea şi programul evenimentelor realizate de Guvern şi Ambasada SUA desconsideră flagrant poziţia Senatului, în ordinea constituţională a României, cât şi rolul Parlamentului în elaborarea şi legiferarea politicii externe şi de apărare, am luat hotărârea, cu părere de rău, să-mi anulez participarea la festivităţile de astăzi", a explicat Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Mai amintim că Tăriceanu este unul dintre opozanţii declaraţi ai ridicării imunităţii parlamentarilor acuzaţi de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne