Statele Unite nu intenţionează să instaleze focoase nucleare în baza de la Deveselu

Americanii nu au de gând să instaleze focoase nucleare în baza antirachetă din România. Cel puţin aşa susţine adjunctul subsecretarului american al Apărării.
Eveniment organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnică a scutului antirachetă de la Deveselu.
Eveniment organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnică a scutului antirachetă de la Deveselu. (U.S. Embassy Bucharest)

Statele Unite nu intenţionează să instaleze focoase nucleare la baza de apărare antirachetă din România, a declarat adjunctul subsecretarului american al Apărării, Brian McKeon, citat de Sputnik News, relatează Mediafax.

Kremlinul s-a declarat în mod frecvent îngrijorat de sistemele europene de apărare antirachetă (BMD) amplasate în România şi Polonia, susţinând că acestea sunt direcţionate împotriva Rusiei şi că au rol de intimidare strategică.

Rusia a mai subliniat că sistemele de apărare antirachetă încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF). McKeon a respins obiecţiile Rusiei.

"Acestea sunt declaraţii cu care nu suntem de acord şi pe care le considerăm inacceptabile. În ultimele zile, a existat o afirmaţie făcută de unii oficiali ruşi din domeniul securităţii, potrivit căreia ar urma să echipăm rachetele cu focoase nucleare la baza din România şi să ameninţăm astfel Rusia, ceea ce este un nonsens", a declarat oficialul american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne