Cioloş îl "dezamăgeşte" pe Ponta: nu-i cere scuze că nu l-a invitat la Deveselu

Acuzat de Ponta că îşi asumă merite pe care nu le are în legătură cu scutul antirachetă de la Deveselu, Cioloş îi dă o replică pe măsură fostului premier.
Loredana Diacu
13.05.2016

alte articole

Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
13.05.2016

Premierul Cioloş îi dă replica, pe Facebook, lui Victor Ponta, care a acuzat că Guvernul încearcă să-şi asume meritele pentru scutul de la Deveselu, merite care, în opinia fostului premier aparţin Guvernului anterior.

În replica dată lui Ponta, Cioloş arată că proiectul de la Deveselu este un fruct al Parteneriatului Strategic cu SUA, iar invitaţiile la ceremonie precum şi conţinutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA.

Redăm postarea premierului.

Azi s-a inaugurat la Deveselu Scutul Antirachetă, fruct al Parteneriatului Strategic cu SUA, obiectivul fiind ca acesta să fie inclus curând într-un sistem integrat de apărare anti-rachetă al NATO.

Să fim clari: este un proiect asumat de SUA, cu sprijinul României, care va beneficia alături de celelalte state aliate din zonă de acest sistem de apărare. La realizarea lui şi-au adus contribuţia începând cu 2008, în multe cazuri determinantă, mai mulţi lideri politici cu funcţii în stat, militari, experţi care merită cu toţii felicitări şi mulţumiri pentru acest proiect, esenţial pentru securitatea României. Cunosc personal meritul mai multora dintre aceştia, dar nu îndrăznesc să-i menţionez eu pentru a nu face greşeala de a supăra pe cineva prin omisiune.

Personal nu am niciun merit în acest proiect, iar prezenţa mea azi la Deveselu a fost determinată de funcţia pe care, vremelnic, o ocup în stat. În intervenţia mea de azi la ceremonia de inaugurare am mulţumit tuturor acelora care au contribuit la acest proiect, fără să îndrăznesc a-i numi din motivele menţionate mai sus.", scrie premierul pe Facebook

Cât despre faptul că Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu nu au fost prezenţi la ceremonie, lucru impardonabil în viziunea lui Ponta, Cioloş răspunde că "invitaţiile la ceremonie precum şi conţinutul acesteia au avut ca actor principal Ambasada SUA (SUA fiind deţinătorul acestei facilităţi de apărare de la Deveselu), desigur în consultare cu Ministerul Apărării şi cu celelalte instituţii guvernamentale cu atribuţii în domeniu. În consecinţă, gazda evenimentului nu am fost eu, aşa încât invitarea participanţilor nu cădea în sarcina mea ca prim ministru".

"Îmi pare rău că neinvitarea la eveniment a cauzat nemulţumiri unora, probabil îndreptăţite, dar acuzaţiile tale, Victor, cu tot respectul, mi se par deplasate. Am cerut Ministerului Apărării să clarifice condiţiile organizării ceremoniei, ca să nu existe ambiguităţi.
Repet, meritul pentru realizarea de la Deveselu este al mai multor oameni, şi în niciun caz al meu.", adaugă Cioloş.

Reamintim că Ponta, scria pe Facebook, după ceremonia de la Deveselu următoarele:

"Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloş, pentru că în acest caz mitocănia este prea evidentă (şi credeam că nu îl caracterizează)!

Având în vedere faptul că el personal şi Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de la Deveselu, dar şi faptul că aliaţii NATO şi cei americani ştiu foarte bine cu cine au luat decizii şi cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuţie la asta!

Şi sper că Dl. Cioloş nu suferă de boală numită "Iohannită" - adică să îţi asumi ce fac alţii doar pentru că tu eşti total incapabil să faci ceva!

Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea şi pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite (după ce a fost prins că a furat o casă nici eu nu vreau să mă afişez cu el că mă compromit) cel puţin pe Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu era de bun simţ să îi văd la ceremonie!

Dacian, aştept cu încredere ca pentru această gafă total impardonabilă să îţi prezinţi scuzele cuvenite! Să nu mă dezamăgeşti te rog!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor