Klaus Iohannis îl critică pe Victor Ponta: Face politică externă de capul lui

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.05.2015

Proaspăt întors din Polonia, preşedintele Klaus Iohannis l-a acuzat, joi, pe premierul Ponta că face politică externă "de capul lui":

"Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit că a fost acolo şi a avut nişte discuţii senzaţionale. Nu ştim exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune. E o metoda inedită de a face politică externă - fiecare de capul lui. Dar, probabil, aşa a înţeles domnul Victor Ponta că se face politică externă.", a declarat preşedintele, citat de Realitatea.net.

Întrebat de presă cum ar dori să regleze aceste disfuncţionalităţi între cele două instituţii, Iohannis a declarat: ”Foarte simplu, nu solicit lucruri extraordinare şi nici complicate. Solicit lucruri pe care şi domnul prim-ministru ar putea să le facă. O discuţie lămuritoare, înainte, ar putea ajuta."

"În momentul de faţă nu avem consultări săptămânale, avem consultări în formate politice şi consultări ocazionate de anumite evenimente specifice. Relaţia mea este exact relaţia pe care am definit-o la începutul mandatului - una instituţională, cu sincopele de rigoare, dar şi cu unele părţi bune”, a adăugat Klaus Iohannis.

Criticile lui Klaus Iohannis nu s-au rezumat doar la modul în care face premierul politică externă. Şeful statului a acuzat Guvernul condus de Victor Ponta că a pregătit prost implementarea programului cardurilor de sănătate şi a declarat că va discuta cu acesta pe acest subiect.

”Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Este un scandal public”, a declarat Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor