Purtător de cuvânt liberal: PSD îl amăgeşte pe Tăriceanu în speranţa că va rupe PNL

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt Cristina Pocora a declarat joi că „‎PSD‬ încearcă să destabilizeze ‪PNL‬, fiind conştient de puterea liberalilor”, iar în acest sens îi face promisiuni „deşarte” lui Călin Popescu Tăriceanu‬ doar pentru a crea tensiuni în PNL.

După ce şi-a dat demisia miercuri din PNL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a precizat că USL trebuie să continue, motiv pentru care îşi va înfiinţa un nou partid liberal, Partidul Reformator Liberal, fiind de asemenea interesat să candideze la Preşedinţie. Premierul Ponta a declarat, miercuri, că ia în calcul să le ofere posturi în viitorul Guvern celor care ar pleca din PNL pentru a se alătura noii formaţiuni pe care o va înfiinţa Tăriceanu.

„Decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a se alătura PSD în speranţa că îl va susţine la prezidenţiale, este o greşeală. PSD nu are niciun interes în a susţine un alt candidat în afara partidului. PSD îl amăgeşte pe Tăriceanu în speranţa că va rupe PNL. PSD face acelaşi joc pe care l-a făcut Traian ‪Băsescu‬, acela de a încerca să scoată PNL de pe scena politică prin dezmembrarea partidului”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

În opinia Cristinei Pocora, toate aceste mişcări de pe scena politică, ruperea USL, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, au menirea de a duce la o limpezire a scenei politice româneşti, la o reaşezare a partidelor politice pe anumite criterii şi principii.

„Deşi a fost greu să părăsim USL, a fost o decizie sănătoasă decât să fi continuat ceea ce devenise USL. Obiectivele partenerilor din USL nu mai erau aceleaşi. În cazul USL, pentru PSD au contat alte proiecte decât cele din programul de guvernare. Propunerile pe care PNL le-a făcut în fruntea guvernului nu au putut fi suportate de PSD şi Victor Ponta pentru că persoanele propuse de PNL ar fi însemnat o revigorare şi o întărire a PNL în cadrul alianţei, lucru de neacceptat pentru PSD, care a avut dintotdeauna tendinţa de a-şi sugruma şi sufoca partenerul”, a declarat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne