Noul Guvern: Ponta invită UDMR la guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va susţine marţea viitoare, în Parlament, un Guvern care va asuma programul USL, informând că i-a propus UDMR să facă parte din guvernare şi că fiecare partid din coaliţia parlamentară va avea un vicepremier.

Victor Ponta a afirmat că va prezenta Parlamentului o structură guvernamentală aşa cum era şi a USL, susţinând că liberalii pot reveni oricând în Executiv.

Primul ministru a declarat că se va asigura o majoritate parlamentară formată din USD, grupul minorităţilor şi UDMR.

Referitor la structura Guvernului, Ponta a afirmat că se vor elimina 2, 3 sau 4 poziţii care nu au fost absolut necesare.

"Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile", a transmis Ponta, subliniind că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri.

Fiind întrebat dacă Florin Georgescu, prim-viceguvernator la BNR va lua portofoliul de la Finanţe, Ponta a afirmat: "Mi-aş dori, nu cred că nu se va întâmpla acest lucru".

Victor Ponta consideră că este important ca toate partidele componente să aibă reprezentare clară în Guvern, dacă este posibil la nivel de vicepremier, teorie pe care a susţinut-o de ceva vreme.

Pricopie - ministrul Educaţiei şi în noul Guvern

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că actualul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, va deţine în continuare această funcţie în noul Cabinet.

"La Educaţie intenţionez să îl păstrez pe domnul Pricopie să-şi ducă mai departe proiectele începute."

Victor Ponta a precizat că luni va fi dată publicităţii lista cu numele miniştrilor, după ce va discuta cu toate forţele politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne