PSD a vrut să facă primar un fost peremist care a făcut puşcărie şi a fost reţinut pentru că a hărţuit sexual o tânără de 21 de ani

Mihai Georgescu (DeFapt.ro)
Ana Ion
29.04.2024

PSD a vrut să facă primar în Călineşti, Argeş, un fost peremist care a făcut puşcărie pentru contrabandă cu alcool şi în 2022 a fost reţinut pentru că a hărţuit sexual o tânără de 21 de ani, relatează defapt.ro.

Mihai Georgescu este primar din 2020 şi avea 53 de ani în anul în care a hărţuit-o pe tânăra de 21 de ani.

Candidatura sa a fost însă blocată ca urmare a unei contestaţii în instanţă, iar acum PSD a propus-o pe Ioana Georgescu pentru funcţia de primar în Călineşti. Un CV al noii candidate nu poate fi găsit. Ea pare să fi preluat, pur şi simplu, pagina de Facebook a fostului candidat, Mihai Georgescu.

Comuna are circa 10.000 de locuitori.

„În anul 2010, Mihai Georgescu, la vremea respectivă unul dintre liderii PRM Argeş, coleg cu Ion Mînzînă în acelaşi partid, a fost judecat şi condamnat pentru falsificarea şi comercializare de băuturi alcoolice contrafăcute şi interzise consumului. Se întâmpla după ce poliţiştii şi Garda Financiară descoperiseră în curtea vărului său o adevărată fabrică de băuturi alcoolice contrafăcute”, a transmis PNL Argeş într-un comunicat de presă.

În 2022, Georgescu i-a spus unei tinere că o angajează la primărie dacă îi oferă „o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea…”:

„Dacă vrei te pot angaja pe cabinetul meu, îţi dau 35 milioane, mă duci, mă aduci, nu ştiu chestii d-astea, îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei , dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea….

Îţi asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, un salariu bun, nu ştiu, prime, tot ce vrei tu, relaţii, te duc în lumea bună, n-ai vrut să te iau şi la festival, toată lumea bună a fost acolo, dacă te-a durut la păsărică şi ai considerat că e mai bine să ieşi cu nu ştiu care…”, îi spunea primarul tinerei, potrivit unei înregistrări pe care aceasta a pus-o la dispoziţia presei.

El a fost reţinut pentru aceste fapte la 27 iunie 2022.

În prezent, candidatul susţinut de PSD se află în registrul agresorilor sexuali, susţine PNL Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor