Protest la o şcoală din Piteşti contra unui copil diagnosticat cu ADHD

Nemulţumiţi de prezenţa printre ei a unui copil cu ADHD, elevii unei şcoli din Piteşti protestează cerând transferul acestuia. Protestul este încurajat de părinţii care nu par dispuşi să renunţe până nu obţin ceea ce vor.
Loredana Diacu
19.10.2016

alte articole

Depresie (Nacivet/Getty)
Loredana Diacu
19.10.2016

Elevii Clasei a VII-a de la Şcoala nr. 16 din Piteşti au protestat, marţi, a doua zi consecutiv împotriva acceptării la cursuri a unui copil diagnosticat cu ADHD, copil despre care elevii susţin că este agresiv, relatează digi24.ro. Pe de altă parte, psihologul la care merge băiatul respins de colegi susţine că puştiul nu prezintă pericol social şi reaminteşte că respingerea este percepută cu multă tristeţe, în special în cazul copiilor cu ADHD.

ADHD, respectiv tulburarea hiperkinetică de deficit de atenţie este o tulburare de comportament caracterizată prin dificultatea celui diagnosticat cu această afecţiune de a-şi menţine atenţia şi a se concentra asupra unui lucru fără a fi distras, de impulsivitate şi hiperactivitate.

Revenind la protest, potrivit sursei citate, elevii au refuzat să intre la cursuri şi, alături de părinţii lor au cerut, transferarea la altă şcoală a colegului lor, pe care îl acuză că ar fi agresiv. Pe de altă parte, conducerea instituţiei de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar susţin că elevul poate fi integrat în comunitate. Până la găsirea unei soluţii, copiii care lipsesc de la ore vor primi absenţe iar la fiecare 10 absenţe nemotivate li se va scădea un punct la purtare.

„Trebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la şcoală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ţinut şi ieri şi azi şi s-au pus absenţe elevilor care nu au venit la ore.”, a declarat Alin Vlad, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti.

În pofida riscului de a-şi vedea nota scăzută la purtare, părinţii nu vor însă că elevii să renunţe la protest: "Cu nota scăzută la purtare îşi vor pierde bursele, dar asta este, ne vom asuma şi asta.”, a declarat Iuliana Pârvu, preşedinta comitetului de părinţi.

Conform digi24, elevul respins de colegi merge deja la psiholog, acesta considerând că băiatul nu prezintă o întârziere în dezvoltarea cognitivă şi nici nu prezintă un pericol social.

Irina Gruia, psiholog: „Respingerea este trăită cu multă tristeţe, cu multă agresivitate în interior, cu tensiune, cu sentimentul de nedreptate. În cazul copiilor cu ADHD, acest dezechilibru este trăit mult mai intens.”, susţine psihologul.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş îşi exprimă regretul: "Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă, faţă de colegul lor.”, susţine Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor