Procurorul General american dat în judecată pentru ascundere de informaţii privind cazul Clinton

La peste 5 luni de la întâlnirea cu Bill Clinton pe un aeroport din Phoenix, SUA, procurorul general Loretta Lynch este somată să ofere detalii despre respectiva întâlnire, care a avut loc înainte ca Departamentul Justiţiei să renunţe la o investigaţie împotriva lui Hillary Clinton.
Procurorul general al SUA, Loretta Lynch. (Captură Foto)
Andrei Popescu
03.11.2016

Procurorul general Loretta Lynch se confruntă cu un proces federal pentru a da detalii în legătură cu o întâlnire pe care a avut-o cu fostul preşedinte, Bill Clinton, cu câteva zile înainte să ia o decizie privind soarta soţiei sale, Hillary Clinton.

Întâlnirea din luna iunie a avut loc cu doar o săptămână înainte ca Departamentul american al Justiţiei, pe care îl conduce Lynch, să renunţe la ancheta asupra serverului privat de email utilizat de Hillary în perioada în care era secretar de stat.

American Center for Law and Justice (ACLJ) a intentat, miercuri, procesul împotriva Departamentului Justiţiei în Washington, cerând mai multe informaţii despre acea întâlnire, care a forţat-o pe Lynch să se retragă din investigaţia asupra serverului.

În funcţia de şefă a Departamentului Justiţiei, Lynch trebuia să ia o decizie privind acuzarea fostului secretar destat Clinton pentru utilizarea serverului privat.

Dar Lynch s-a întâlnit cu Bill Clinton pe 27 iunie pe pista Aeroportului Internaţional Sky Harbor din Phoenix, Arizona. Fostul preşedinte Clinton a amânat plecarea zborului său pentru a se întâlni cu Lynch.

“Nu decolaţi!” a strigat Bill Clinton când un agent al Serviciului Secret i-a comunicat că Lynch urma să aterizeze pe aeroport, conform lui Ed Kline în cartea sa Guilty as Sin, care scrie că fostul preşedinte a dorit să compromită investigaţia asupra serverului.

În ciuda faptului că Lynch a insistat că întâlnirea de 30 de minute a avut o natură socială, a fost declanşată o avalanşă politică, fiind pusă sub semnul întrebării independenţa Departamentului Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor