WikiLeaks: Google susţine democraţii la prezidenţialele din SUA şi monitorizează electoratul

(Captură Foto)

Documentele publicate de WikiLeaks scot la iveală noi aspecte bizare legate de alegerile prezidenţiale din SUA: gigantul hi-tech Google şi-a oferit serviciile pentru a-i susţine pe democraţi şi pentru a crea o bază de date care să ajute la monitorizarea şi, posibil, influenţarea electoratului.

În ultimul set de emailuri dezvăluite, aparţinând lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, apare următorul email trimis în 15 aprilie 2014 de către directorul executiv al Google, Eric Schmidt, cu subiectul "Note pentru campania democraţilor din 2016". În acest email, Schmidt îi declara consilierei lui Clinton, Cheryl Mills: “Mi-am exprimat părerea referitor la proiectele de campanie şi am programat câteva întâlniri în următoarele săptămâni pentru ca veteranii campaniei să îmi spună cum se pot îmbunătăţi lucrurile. Este vorba doar de o versiune provizorie, dar anunţaţi-mă dacă este un proces util pentru voi”.

Există numeroase aspecte bizare în planul lui Schmidt, dar una dintre secţiunile care a atras atenţia analiştilor de la Zero Hedge şi a website-ului WikiLeaks este cea care sugerează implicit faptul că Google a plănuit crearea unei baze de date pentru monitorizarea electoratului, prin folosirea smartphone-urilor:

Este esenţială crearea unei înregistrări unice pentru un alegător, care să cuprindă tot ce se ştie despre el. În 2016, smartphone-urile vor fi folosite pentru a identifica şi actualiza profilurile alegătorilor. Un voluntar dinamic poate discuta cu uşurinţă cu un alegător şi, cu ajutorul emailului său şi a altor pârghii digitale, ar putea obţine materiale video ale respectivului alegător sau alte răspunsuri privind subiectele sale de interes.

Cu câteva zile în urmă a fost dezvăluit faptul că, numai cu două zile înaintea emailului trimis de Eric Schmidt în 15 aprilie 2014, acesta a trimis un alt email în care îşi exprima dorinţa de a finanţa eforturile de campanie şi de a fi consilier extern şef.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe