Clinton de acord ca Michelle Obama să facă parte din administraţia sa

Preşedintele american Barack Obama (st) şi fostul secretar de stat Hillary Clinton.
Preşedintele american Barack Obama (st) şi fostul secretar de stat Hillary Clinton. (Captură Foto)

Actuala cursă electorală americană a uimit, printre altele, prin implicarea directă a preşedintelui actual, Barack Obama, în campanie, de partea candidatului democrat.

Nivelul de implicare a devenit, cu timpul, atât de serios, încât Obama a putut chiar fi văzut "ţinând locul" lui Hillary Clinton atunci când aceasta a lipsit, din motive medicale (o absenţă datorată aşa-numitei "pneumonii") la mitinguri electorale - precum cel din Philadelphia din septembrie.

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute apăruse ştirea că Hillary Clinton a oferit postul de secretar de stat actualului vicepreşedinte, Joe Biden, iată că ieri cercurile politicianiste de la Washington au avut parte de o nouă surpriză: candidatul democrat Hillary Clinton afirmă că i-ar oferi primei doamne Michelle Obama o poziţie în cabinet, în eventualitatea în care va câştiga cursa pentru Casa Albă în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Fostul secretar de stat şi senator de New York a făcut aceste remarci într-un interviu publicat luni de Extra.

Michelle Obama este una dintre cele mai populare personalităţi din Partidul Democrat, în timp ce popularitatea lui Clinton a fost extrem de scăzută în comparaţie cu candidaţii democraţi anteriori.

În timpul interviului Clinton a fost întrebată dacă ar lua în considerare oferirea unei poziţii în Cabinet primei doamne.

Candidatul democrat a părut încântată, dar a speculat că un astfel de lucru este puţin probabil deoarece Michelle Obama nu intenţionează să facă parte din guvernul american.

Clinton, care a fost ea însăşi prima doamnă a ţării pe când preşedinte Bill Clinton s-a aflat la cârma Statelor Unite ale Americii între 1993 şi 2001, a descris poziţia ca fiind dură, lăudând-o pe Michelle pentru eforturile sale la Casa Albă şi pentru susţinerea acordată campaniei Partidului Democrat.

Michelle Obama a ţinut mai multe discursuri pentru a o ajuta pe Hillary Clinton, inclusiv unul la convenţia Partidului Democrat din Philadelphia, Pennsylvania, în luna iulie.

Ea, de asemenea, a vorbit extrem de critic despre nominalizatul Partidului Republican, Donald Trump, într-un discurs ţinut după ce au fost dezvăluite comentarii ofensatoare despre femei emise de Donald Trump.