Prinţul William şi soţia sa şi-au sărbătorit căsătoria printr-o recepţie ce a durat până dimineaţă

Prinţul William şi soţia sa, Catherine, şi-au sărbătorit vineri seara căsătoria printr-o recepţie oferită la Buckingham Palace pentru circa 300 de rude şi prieteni, ce a durat până spre dimineaţă.
Prinţul William şi soţia sa şi-au sărbătorit căsătoria printr-o recepţie ce a durat până dimineaţă (Dan Kitwood / Getty Images)
Epoch Times România
30.04.2011

Prinţul William şi soţia sa, Catherine, şi-au sărbătorit vineri seara căsătoria printr-o recepţie oferită la Buckingham Palace pentru circa 300 de rude şi prieteni, ce a durat până spre dimineaţă.

Mireasa a purtat o rochie de seară albă, creată tot de Sarah Burton, ca şi rochia de mireasă.

Cuplul a rămas la palat după recepţie, ce a durat până spre dimineaţă. Se crede că tinerii căsătoriţi vor pleca în luna de miere în cursul zilei de sâmbătă, deşi detaliile planurilor lor nu au fost date publicităţii. Se pare că destinaţia aleasă va fi o surpriză inclusiv pentru ducesa de Cambridge.

Potrivit BBC, după o nuntă extrem de publică, luna de miere va fi privată, departe de ochii presei.

Recepţia, găzduită de prinţul de Wales, ar fi inclus un discurs al prinţului Harry, în calitate de cavaler de onoare, şi unul al lui Michael Middleton, tatăl miresei.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale a declarat că noua ducesă de Cambridge a purtat un bolero alb, de lână de angora, peste o rochie albă, lungă, din satin, cu o broderie din cristale în jurul taliei.

Şi sora sa, Pippa, s-a schimbat pentru recepţia de seara, alegând o rochie lungă, verde, fără mâneci, cu broderii în faţă.

Mama lor, Carole Middleton, a purtat o rochie neagră, decoltată în faţă şi spate.

Regina Elisabeta a II-a şi ducele de Edinburgh nu au participat la recepţie, deoarece au părăsit Londra.

Între timp, un purtător de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama a declarat că Washingtonul le-a urat tinerilor căsătoriţi "o viaţă fericită împreună". "Statele Unite nu au prieten mai apropiat în lume decât Marea Britanie", a adăugat el.

"Cu această ocazie, poporul american transmite felicitări din inimă popoarelor din Marea Britanie şi Commonwealth şi împărtăşeşte speranţele lor pentru un viitor luminos pentru cuplul regal", a adăugat el.

Pentru recepţia de vineri seara, de la palatul Buckingham, au fost folosite mai multe săli de stat, printre carea marea sală de bal, ce are o lungime de peste 36 de metri şi o lăţime de 18 metri, fiind cea mai mare dintre cele 775 de camere ale palatului.

Vineri, puburile din ţară au putut rămâne deschise cu două ore peste programul normal şi la fel se va putea întâmpla sâmbătă.

Milioane de oameni din Marea Britanie au marcat nunta regală prin petreceri de stradă, picnicuri şi alte festivităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor