Prinţul Akishino şi prinţesa Kiko în vizită la Universitatea din Bucureşti

Prinţul Akishino şi prinţesa Kiko vor vizita miercuri, 20 mai, secţia de japoneză a Universităţii Bucureşti.
Vizita se înscrie în seria evenimentelor anului aniversar Japonia - ţările dunărene.
În prezenţa rectorului Universităţii Bucureşti, prof.dr. Ioan Pânzaru, a altor membri din conducerea Universităţii şi a Facultăţii de limbi şi literaturi străine, prinţul Akishino şi prinţesa Kiko vor vizita laboratorul de japoneză şi vor purta discuţii cu studenţii secţiei de japoneză care a fost înfiinţată în 1975. Secţia de japoneză oferă în prezent cursuri de licenţă în domeniul studiilor japoneze şi singurul masterat centrat pe studii japoneze în România. În secţia de japoneză învaţă aproximativ 150 studenţi.
"Scopul vizitei Alteţelor lor Imperiale în România este acela de a îmbunătăţi relaţiile diplomatice româno-japoneze şi de a promova turismul intercultural", precizează site-ul Universităţii Bucureşti.
Prinţul Akishino este al doilea fiu al împăratului Japoniei.
Născut la 30 noiembrie 1965, este absolvent al catedrei de Studii Politice de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Gakushuin şi al Şcolii de Zoologie din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie. Membru al Consiliului Casei Imperiale, preşedinte al Institutului Yamashina, preşedinte al Asociaţiei Japoneze a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor, preşedinte al Societăţii de protejare a mediului Sennyuji, preşedinte de onoare al Fundaţiei World Wide pentru protejarea Naturii din Japonia, patron onorific al Asociaţiei de Tenis din Japonia, vicepreşedinte onorific al Societăţii Siam, cercetător al Centrului Hayama pentru studii avansate, cercetător extraordinar al Muzeului Universităţii din Tokyo, acesta militează pentru protejarea mediului înconjurător japonez.
Prinţesa Kiko, născută la 11 septembrie 1966, este absolventă a catedrei de Psihologie a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Gakushuin şi şi-a completat prima parte a doctoratului în psihologie la Şcoala de Studii Umaniste de la Universitatea Gakushuin. Aceasta a primit titlul de preşedinte al Asociaţiei Japoneze Anti Tuberculoză în iunie 1994, ca succesoare a prinţesei Chichibu, este vicepreşedinte al Societăţii Japoneze Crucea Roşie şi cercetătoare onorifică a Societăţii Japoneze pentru Promovarea Ştiinţei.