Preda: "Nu e timp pentru retorici, pentru scuze ori acuze voalate"

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda i-a îndemnat miercuri pe liberali să iniţieze o moţiune de cenzură pentru a testa forţele premierului Victor Ponta.

„Aud că Tăriceanu vrea să facă un soi de UNPR bis. Generalul Oprea a ajuns oare modelul lui politic? Altfel, cred că peneliştii ar face bine să iniţieze o moţiune de cenzură, dacă vor să testeze rapid forţele de care dispune dottore. Toate partidele care nu-l mai vor pe Victor Ponta la Palatul Victoriei trebuie s-o semneze şi s-o voteze”, a declarat acesta.

Cristian Preda consideră că o astfel de moţiune trebuie înaintată cât mai repede, astfel încât să preceadă vreun anunţ despre remaniere făcut de premierul Ponta.

„Nu e timp pentru retorici, pentru scuze ori acuze voalate. Iniţiativa moţiunii trebuie să preceadă orice anunţ făcut de Ponta despre remaniere. Mai ales că, aşa cum am mai spus, dottore trebuia să-şi prezinte demisia, după ce construcţia politică USL, cea care l-a propus pentru a fi premier, şi-a dat obştescul sfârşit”, a afirmat Preda.

Marţi seară Crin Antonescu, a susţinut că liberalii vor folosi, din Opoziţie, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, pe care o consideră “principala armă parlamentară”.

„Moţiunea de cenzură e o armă importantă, principala armă a unui partid de opoziţie. Nu aveţi nicio îndoială că PNL, singurul partid politic din opoziţie care are acces la această armă, nu va folosi această armă politică în condiţii pe care le va decide şi pe teme care merită aşa ceva. Opoziţia are dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune şi se gândeşte bine când o foloseşte. Dacă am asista săptămâna viitoare, nu cred că e cazul, dau un exemplu, la o măsură prin care cota unică e desfiinţată în sus, dacă merge în jos, nu am nimic împotrivă, dar dacă depăşeşte 16%, puteţi şti de pe acum - e moţiune de cenzură. Dacă, cum e mai probabil, asistăm la o nouă încercare de adoptarea a legii amnistiei, va atrage o moţiune”.

Totodată, dintr-un schimb de declaraţii între liderul PDL Vasile Blaga şi preşedintele PNL Crin Antonescu, reiese faptul că nu se vor susţine reciproc dacă va fi vorba despre înaintarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta. Crin Antonescu declara că nu vrea nicio înţelegere cu PDL şi că „nu votăm cioturi de moţiuni de cenzură de la PDL”, în timp ce Blaga a declarat că nici el la rândul lui nu va susţine nicio moţiune înaintată de PNL pentru că nu crede în ea şi a subliniat că nici nu îl va susţine pe Antonescu la prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne