Preda către Macovei: Dragă Monica, îl susţii fără rezerve pe Videanu? Care e preţul tăcerii?

Andrei Pricopie
15.12.2013

alte articole

Cristian Preda
Cristian Preda (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
15.12.2013

„Întrebarea e simplă, fiindcă se poate răspunde cu “da” sau “nu”: dragă Monica, îl susţii fără rezerve pe Adriean Videanu?”, a întrebat-o sâmbătă europarlamentarul Cristian Preda pe fosta lui colegă de la PDL, Monica Macovei.

„De ce întreb? Fiindcă Monica Macovei e membră a PDL Bucureşti, iar organizaţia e condusă de către Adriean Videanu. Acesta nu a fost ales, ci a fost numit în funcţie de către Vasile Blaga, imediat după ce Elena Udrea şi-a dat demisia din funcţia respectivă în vara lui 2012”, a explicat Preda.

Europarlamentarul susţine că preşedintele PDL, Vasile Blaga, îl susţine pe prietenul său Videanu pe postul de interimar al PDL Bucureşti şi nu vrea să organizeze alegeri noi care „să legitimeze o conducere”.

„De atunci încoace, PDL Bucureşti nu a găsit un moment pentru a organiza alegeri, care să legitimeze o conducere, preferând prelungirea interimatului.

Nu a făcut-o nici acum, când putea folosi oportunitatea oferită de organizarea alegerilor interne pentru stabilirea unui prezidenţiabil, aşa cum s-a întâmplat în multe alte organizaţii din teritoriu. PDL îl protejează pe fostul primar. E o opţiune a lui Blaga care nu surprinde, mai ales că şeful PDL e amic cu Videanu”, a precizat Preda.

„De ce îl menajează Blaga pe prietenul său? Fiindcă în urmă cu câteva săptămâni, Videanu a fost trimis în judecată. Exact aşa s-a întâmplat şi cu Ioan Oltean, liderul PDL Bistriţa. Când s-a aflat că Oltean trebuie să meargă în instanţă, Macovei a cerut demiterea lui din funcţie. Ce-i drept, deunăzi, atunci când Oltean a fost reconfirmat de colegii săi bistriţeni, Macovei nu a mai reluat cererea”, a continuat acesta.

Cristian Preda o întreabă pe Macovei dacă preţul tăcerii ei în această chestiune sunt europarlamentarele.

„Despre Videanu, în schimb, Macovei nu a spus nimic. Cum se explică tăcerea? Să fie vorba despre faptul că Videanu semnează, ca şef al PDL Bucureşti, listele cu candidaţii din Capitală pentru alegerile europene? Ăsta e preţul tăcerii, Monica? Merită?”, a întrebat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor