PPDD-ul lui Diaconescu a semnat un protocol de colaborare cu „ciocoii” de la PSD

După o serie de negocieri controversate, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, miercuri, că PSD a semnat un protocol cu PPDD, partidul lui Dan Diaconescu, care vizează colaborarea la nivel local şi parlamentar, dar nu şi la nivel guvernamental, informează B1 TV.
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.06.2014

După o serie de negocieri controversate, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, miercuri, că PSD a semnat un protocol cu PPDD, partidul lui Dan Diaconescu, care vizează colaborarea la nivel local şi parlamentar, dar nu şi la nivel guvernamental, informează B1 TV.

„Am finalizat acordul politic prin care vom colabora la nivel local, la nivel parlamentar şi pentru politici guvernamentale vor urma consultări între conducerile celor două partide, grupurile parlamentare şi structurile de la nivel local. Vreau să fie foarte clar, nu s-a cerut şi nu s-a discutat despre prezenţa în cadrul cabinetului pentru că o asemenea decizie nu poate fi luată doar de PSD, ci trebuie discutată cu toţi membrii coaliţiei, UNPR, PC. Însă la nivel parlamentar şi local vom colabora, iar proiectele comune pe care le avem le vom susţine în urma unor consultări”, a declarat Ponta la sfârşitul semnării protocolului, adăugând că cele două formaţiuni au inclus în acord un set de politici publice pe care le vor susţine împreună.

În contextul în care comportamentul PPDD din teritoriu nu a fost până acum unul consecvent, formaţiunea lui Dan Diaconescu făcând până acum alianţe atât cu PSD, cât şi cu partidele de dreapta, urmează să vedem dacă va fi respectată decizia luată la centru.

Războiul din teritoriu este în plină desfăşurare, iar PPDD se află într-o situaţie extrem de avantajoasă pentru că de această formaţiune depinde acum formarea majorităţilor în multe judeţe. Vicepremierul Dragnea declara recent că "mai sunt 10-11 judeţe unde este posibil să se realizeze majorităţi", astfel că PPDD ocupă acum un rol crucial în înclinarea balanţei din teritoriu.

Anterior, premierul Ponta preciza: „Dacă putem să facem alianţe cu PPDD pentru a păstra majorităţile, le vom face, şi vom discuta cu cei de la PPDD pentru că nu avem altă soluţie de a avea majoritate şi important este să încercăm proiectele de la nivel naţional şi cele de la nivel local să le ducem mai departe, în ciuda acestei schimbări de situaţie”.

Amintim că negocierile dintre PSD şi PP-DD pentru semnarea protocolului privind cooptarea reprezentanţilor PP-DD în componenţa Guvernului au fost sistate datorită reacţiei UDMR şi UNPR.

UDMR a anunţat că este împotriva cooptării membrilor PPDD în componenţa Guvernului pe motivul că acest lucru ar dăuna imaginii Executivului, iar UNPR a declarat că nu participă la astfel de discuţii. Astfel că, social-democraţii nu au mai oferit Simonei Man, preşedintele PP-DD, postul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, iar PSD şi PPDD au ajuns să facă o înţelegere mai puţin răsunătoare.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din noiembrie, Victor Ponta a precizat: „Nu prevede acest acord nimic legat de candidatura la prezidenţiale. Candidează omul de la PPDD, candidează cel care va fi semnat de USD. Nu se pune problema să avem un candidat comun, cel puţin în primul tur”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor