Povestea neştiută a celei mai tinere miliardare
alte articole
Puţini ştiu că cea mai tânără miliardară a lumii, Elizabeth Holmes, îşi datorează averea dorinţei sale de a revoluţiona sistemul medical, mai exact, modul în care se fac testele de sânge.
Posesoare a unei averi de 4,5 miliarde de dolari la vârstă de doar 30 de ani, Holmes face parte, alături de Bill Gates, din pleiada celor care şi-au abandonat studiile timpuriu, pentru a porni, în schimb, în căutarea unei idei care să schimbe medicina. În anul 2003, Elizabeth, la vremea respectivă studentă la Standford University, a părăsit facultatea şi, cu banii de şcolarizare, a fondat compania Theranos.
Potrivit capital.ro, Holmes a petrecut 11 ani dezvoltând o tehnologie de testare a sângelui prin folosirea unei singure picături obţinute din deget, fără niciun fel de durere pentru pacient.
Datorită tehnologiei dezvoltate în laboratoarele Theranos, cu acea singură picătură de sânge se pot efectua zeci de teste, de la banalul test de colesterol până la teste genetice complicate, scrie wired.com. În condiţiile în care, în alte laboratoare, pentru fiecare test necesar se recoltează câte o eprubetă de sânge, metoda dezvoltată de compania lui Elizabeth Holmes aduce reduceri de 90% ale costurilor din sistem.
Mai mult, rezultatele testelor vin foarte rapid, în doar câteva ore şi costă jumătate sau chiar un sfert din preţurile percepute de alte laboratoare, deci nu este de mirare ca tânăra americancă a făcut avere cu ideea sa, la a cărei desăvârşire a lucrat mai bine de un deceniu.
Visul lui Elizabeth Holmes este ca, prin cercetările desfăşurate de compania sa, să poată ajuta la identificarea cancerului în fazele de debut, astfel încât medicii să poată interveni cât mai repede.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.