Posturi de televiziune apropiate PSRM, amendate pentru favorizarea ruşilor în războiul din Ucraina

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) (unimedia.info)
Tatiana Chiriac
11.03.2022

Consiliul Audiovizualului de la Chişinău a amendat posturile de televiziune apropiate socialiştilor Primul în Moldova - cu 30 de mii de lei - şi NTV Moldova - cu 20 de mii de lei, relatează Radio Europa Liberă.

Sancţiunile se referă la perioada de până la începutul invaziei Rusiei în Ucraina şi în special la retransmiterea discursului liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, înainte de recunoaşterea independenţei aşa-ziselor "republici populare" LNR şi DNR.

De asemenea, Primul în Moldova a fost amendat pentru ştiri locale în care "nu au fost asigurate echilil, imparţialitatea şi libera formare de opinii", a precizat pentru Europa Liberă membrul CA Ruslan Mihailevschi.

Săptămâna trecută, NTV Moldova s-a ales cu mai multe avertizări publice şi o amendă de 10 mii de lei. Analiza Consiliului Audiovizualului a arătat că în ştirile difuzate de acest canal nu a existat o distincţie clară între fapte şi opinii şi a lipsit imparţialitatea.

Socialiştii „au condamnat” vineri, deciziile „părtinitoare, politizate şi tendenţioase” ale Consiliului Audiovizualului în raport cu „unele instituţii media”.

„Sunt penalizate exclusiv posturile TV, care prezintă obiectiv ştirile, dar care nu sunt pe placul guvernării”, a precizat formaţiunea, într-un comunicat, fără a expune însă sursele media penalizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor