Ponta speră ca după şedinţa BPN, PNL să vină cu altă soluţie pentru guvernare

Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Flori Mladin
18.02.2014

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, luni, speranţa ca marţi seară, după şedinţa BPN al PNL, să fie prezentată o soluţie la actuala criză din USL, considerând că actuala criză este minoră şi că nu este nimic irevocabil.

"Sper - mâine seară e o şedinţă la PNL - şi sper să avem o soluţie. Criza e una minoră, nu s-a întâmplat nimic irevocabil", a precizat Ponta într-o emisiune TV.

Victor Ponta a afirmat că în discuţiile cu liderul PNL Crin Antonescu a făcut cunoscută varianta în care renunţă la funcţia de vicepremier care urma sa fie atribuită preşedintelui PC, Daniel Constantin, pe când PNL urma să facă nominalizările pentru funcţiile existente în Guvern, respectiv pentru vicepremier şi ministru de Finanţe, precum şi pentru funcţiile de ministru de Interne, ministrul Economiei şi ministrul Sănătăţii.

Premierul Victor Ponta a menţionat că el a propus ca Daniel Constantin să ocupe o funcţie de vicepremier dacă se face o restructurare mai mare în Guvern şi în niciun caz nu va fi Dan Voiculescu.

Primul ministru a declarat că Antonescu a optat pentru o restructurare a Guvernului care să treacă prin Parlament, deşi i-a precizat faptul că, în momentul în care PNL trimite propunerile pentru funcţiile existente în structura prezentă a Executivului, le va trimite imediat preşedintelui Traian Băsescu pentru numire.

Ponta a precizat că dacă PNL nu acceptă o formulă de restructurare extinsă, atunci Klaus Iohannis poate fi propus de PNL pentru funcţia de ministru de Interne sau pentru funcţia de vicepremier şi, concomitent, ministru de Finanţe, funcţii existente în structura actuală a Executivului.

Premierul a susţinut că funcţiile acestea rămân ale liberalilor, care ar putea numi chiar interimari care să gireze aceste posturi.

Soluţie pentru PNL agreată de Ponta

Pentru rezolvarea crizei, Victor Ponta dă ca exemplu o soluţie venită din partea fostului lider liberal Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi în prezent o posibilă alternativă la Crin Antonescu. Varianta lui Tăriceanu este numirea lui Eugen Nicolăescu vicepremier şi ministru al Finanţelor sau propunerea lui Klaus Iohannis pentru acelaşi cumul de funcţii, renunţând astfel la Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor