Ponta nu crede că politicienii trebuie să fie arestaţi: "Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.05.2015

Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă, a declarat joi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, luându-i apărarea lui Gheorghe Nichita, primarul PSD al municipiului Iaşi, acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-i urmări amanta.

Luând cuvântul în debutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, care are loc la Palatul Parlamentului, Ponta a anunţat că a luat act de suspendarea lui Gheorghe Nichita din toate funcţiile deţinute în PSD, decizia urmând să rămână în vigoare până când acesta îşi va lămuri situaţia din punct de vedere juridic şi s-a folosit de informaţia că preşedintele CJ Iaşi, liberalul Adomniţei a fost ridicat de DNA în trafic pentru a susţine că arestul preventiv nu trebuie să fie decât pentru infractori periculoşi, relatează Hotnews.

"Vreau să spun foarte clar, e dreptul domniei sale de a se apăra, nu ştiu ce e adevărat, ce nu e adevărat. Mi se pare total inacceptabil o parte din ceea ce am aflat din presa - urmărim persoane, facem presiuni. Şi cred că trebuie să justifice, să explice ceea ce s-a întâmplat. La fel de adevărat este ca eu cred că fiecare om trebuie să plătească pentru greşelile lui, dar arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi şi pentru fapte de violenţă. Şi cred că nici măcar dl Adomniţei, care acum e în duba, care se bucură de răul dlui Nichita, nu trebuie neapărat să fie în arest preventiv", a declarat Ponta.

Reamintim că primarul ieşean, Gheorghe Nichita a anunţat joi că a decis, în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta, să se autosuspende din funcţia de preşedinte al PSD Iaşi, precum şi din cea de vicepreşedinte al formaţiunii la nivel naţional.

Gheorghe Nichita este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Persoana pe care o spiona primarul Gheorghe Nichita utilizând poliţia locală era chiar amanta sa. Mai mult, edilul apelase şi la clanul Cordunenilor care avea rolul de a-i speria prietenii acesteia, dar şi la o firmă de detectivi. Primarul voia să ştie unde se află femeia în fiecare clipă, dar mai ales cu cine se întâlneşte.

Tot astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a fost ridicat de către procurorii DNA în timp ce se afla în trafic, în municipiul Iaşi, pentru a fi dus la audieri.

Cel mai probabil, acţiunea DNA are legătură cu percheziţiile din data de 15 aprilie, când procurorii anticorupţie au făcut 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar vizând fapte de corupţie şi fals, comise în perioada 2013-2015. Cu ocazia percheziţiilor, procurorii anticorupţie au ridicat de la sediul CJ documente legate de presupuse nereguli, mai exact de atribuirea unui contract în valoare de 340.000 de lei pentru servicii de promovare a oraşului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor