Ponta face cadouri oamenilor săi: locuri în AGA la companiile de stat
alte articole
Mai mulţi secretari de stat din ministere şi doi consilieri ai premierului Victor Ponta au fost propuşi să facă parte din Adunările Generale ale Acţionarilor sau Consiliile de Administraţie de la Electrocentrale Bucureşti, Nuclearelectrica, Electrica, Hidroelectrica sau Complexul Energetic Oltenia.
Maria Petrescu, consilier de stat la Cancelaria premierului Ponta, a fost propusă ca reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a societăţii Electrocentrale Grup Bucureşti.
Surse oficiale au afirmat că pentru postul de reprezentant a statului în AGA la Nuclearelectrica este propusă şi Geanina Cristina Puşcaşu, consilier de stat în Guvern şi fostă asistentă la Bruxelles a europarlamentarului Daciana Sârbu.
Totodată, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv este propus pentru AGA la Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ''Electrica'' S.A Bucureşti, iar secretarul de stat în Departamentul pentru Energie Măricel Pop, a fost propus ca membru în Consiliul de Administraţie la Hidroelectrica-Serv S.A.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, este vizat pentru AGA Societăţii Complexului Energetic Oltenia, subsecretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Energie, Marcel Bogdan Pandelică, la AGA Electrica S.A. iar secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Gabriel Onaca, pentru AGA de la Electrica Distribuţie Muntenia Nord Ploieşti.
Alte recompense
Guvernul Ponta decide să le acorde atenţie oamenilor de încredere ai partidelor aflate la guvernare, oferindu-le „un cadou de la bugetul de stat”.
Este vorba despre o ordonanţă privind majorarea salariilor directorilor generali din companiile de stat neperformante care le oferă posibilitatea reprezentanţilor în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) să-şi mărească indemnizaţiile de şedinţă de la 47 de lei, cât sunt acum, până la 25% din cât primeşte şeful companiei, scrie luni Gândul.
Conform noilor prevederi din ordonanţă, aceştia îşi vor putea fixa indemnizaţii de şedinţă care ajung şi la 3.000-4.000 de euro. Oamenii politici recunosc neoficial că înainte ca aceste indemnizaţii să fie reduse în mod drastic, cei care se aflau în astfel de poziţii împărţeau profitul cu partidul de care aparţineau, prin intermediul cotizaţiilor, sau prin sponsorizări, pentru finanţarea campaniilor electorale.