Pompeo: SUA trebuie să conducă efortul de oprire a persecuţiei desfăşurate de regimul chinez contra practicanţilor Falun Gong

Fostul secretar american de Stat, Mike Pompeo, vorbind presei, aprilie 2021 în Washington DC
Fostul secretar american de Stat, Mike Pompeo, vorbind presei, aprilie 2021 în Washington DC (Joshua Roberts/Getty Images)

Statele Unite ar trebui să contribuie la oprirea persecuţiei desfăşurate de regimul comunist chinez împotriva practicanţilor Falun Gong, astfel încât aceştia să-şi poată exercita libertatea de credinţă, a declarat fostul secretar de stat Mike Pompeo, în timp ce campania brutală a Beijingului împotriva grupului spiritual tocmai a împlinit 22 de ani.

Mike Pompeo a vorbit la NTD, o presă afiliată cu Epoch Times, în ajunul comemorării începerii persecuţiei.

„În ceea ce priveşte Falun Gong, absenţa libertăţii de credinţă în China este oribilă, este tragică, a trecut prea mult timp şi America trebuie să conducă lumea pentru a se asigura că acei oameni au posibilitatea de a-şi practica credinţa în felul în care vor ei”, a afirmat Pompeo.

Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte

Falun Gong - o disciplină tradiţională care, pe lângă exerciţiile cu mişcări line denumite qigong, le recomandă practicanţilor să fie corecţi, buni şi stăpâni pe sine - a fost introdusă pentru prima dată în nordul Chinei în 1992 şi a câştigat o popularitate imensă în rândul publicului chinez datorită beneficiilor pe care le aduce sănătăţii.

Citiți și 8 martie? Violul în grup - arma preferată de tortură în lagărele Chinei comuniste

Cu toate acestea, temându-se de popularitatea în creştere a mişcării - care o întrecea pe cea a Partidului -, regimul comunist a început pe 20 iulie 1999 o campanie brutală de eradicare care îi viza pe practicanţii Falun Gong.

Întregul aparat de stat, poliţia secretă a Partidului, inclusiv toată presa controlată de regim au fost folosite împotriva practicanţilor Falun Gong, care, după estimările oficiale, numărau în jur de 70 - 100 de milioane de persoane la momentul respectiv.

Citiți și The Guardian: China recoltează într-adevăr organe cu forţa de la deţinuţi, hotărăşte un tribunal londonez

În ultimii douăzeci şi doi de ani practicanţii au fost supuşi arestărilor ilegale, internării în lagăre de muncă forţată, torturilor, internării în spitale psihiatrice şi - din 2001, conform unei anchete a Epoch Times, urmată după aceea de altele la nivel internaţional - recoltării forţate de organe, care se face în mod organizat, cu sprijin masiv din partea unor lideri ai regimului chinez, iniţial în spitale militare - dar, mai nou, şi în cele civile.

Citiți și 17 ani de crime. Zeci de milioane de victime. Povestea măcelului despre care Occidentul alege să vorbească doar în şoaptă

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe