PNL: A fost aprobată fuziunea cu PDL, iar Iohannis a fost ales preşedinte al partidului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Liberalii reuniţi în cadrul Congresului PNL şi-au ales preşedintele şi pe cei 31 de vicepreşedinţi. Klaus Iohannis a câştigat alegerile pentru şefia partidului, obţinând 1.334 de voturi, din totalul de 1.479 de voturi valabil exprimate, ceea ce înseamnă că peste 90% din liberalii prezenţi la Congres au optat pentru acesta. Contracandidatul său, Ioan Ghişe, a fost votat doar de 144 de delegaţi, în timp ce 41 de voturi au fost declarate nule, scrie Realitatea.net

Noul preşedinte PNL, Klaus Iohannis a declarat, imediat după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale partidului nu trebuie irosite, astfel că i-a invitat înapoi în PNL pe cei care au considerat că le va fi mai bine în altă parte.

"Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului. Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom reuşi prin noi înşine. Mulţumesc domnului preşedinte Quintus. Mulţumesc, dragi liberali. Vă mulţumesc - este un vot copleşitor - pentru votul de încredere", a declarat Klaus Iohannis, în aplauzele sălii.

Liderul liberal a subliniat că acest rezultat este unul foarte emoţionant pentru el. „Am îndrăznit să vin în faţa dumneavoastră să vă cer votul. Am prezentat o moţiune care cred că poate să fie câştigătoare pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Mulţumesc mult”, a adăugat acesta.

Iohannis a subliniat că PNL are foarte multe resurse, foarte mulţi oameni care sunt capabili să facă lucruri mari, foarte mulţi oameni deosebit de competenţi în domeniul lor.

"Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi împreună să facem ce ne-am propus. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi să schimbăm România în bine", a mai precizat acesta.

Totodată, Iohannis a afirmat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor prezenţi.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la Congresul PNL prin vot cu ridicare de mână şti au fost înregistrate doar 6 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

O altă decizie importantă luată de Congres a fost adoptarea rezoluţiei privind aderarea partidului la grupul PPE, rezoluţie care a fost votată cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi împotrivă.

"Constat că PNL a setat direcţiile importante pentru perioada următoare, aprobând unificarea dreptei, constând în fuziunea cu PDL şi aderarea la PPE", a concluzionat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne